Asya Emeklilik Ve Hayat'ın İhalesi

TMSF'nin satışa çıkardığı Asya Emeklilik ve Hayat AŞ sermayesindeki Asya Katılım Bankası'na ait hisseler için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 40 milyon 400 bin lira teklif verdi İhale, Fon Kurulu'nun onaylamasının ardından sonuçlandırılacak. Bank Asya Genel Müdürü Güzeldülger: 'Sağlanacak kaynaklarla bankanın mudilere, kreditörlere olan borçlarının ödenmesini hedeflemekteyiz'

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunun (TMSF) 33 milyon 218 bin 610 lira muhammen bedelle satışa çıkardığı Asya Emeklilik ve Hayat AŞ sermayesindeki Asya Katılım Bankası'na ait hisseler için Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 40 milyon 400 bin lira teklif verdi.

Asya Emeklilik ve Hayat'ın 30 milyon adet hisseden müteşekkil ortaklık yapısında mevcut Asya Katılım Bankası'na ait 29 milyon 397 bin adet hissenin tamamı ihaleyle satışa çıkarıldı.

Bank Asya'nın Ümraniye'deki genel müdürlük binasında gerçekleştirilen ihalede Fiba Emeklilik ve Hayat ile Tarım Kredi Kooperatifleri teklif sundu. İhalede Fiba Emeklilik ve Hayat 33 milyon 219 bin lira, Tarım Kredi Kooperatifleri ise 33 milyon 350 bin lira teklifte bulundu.

İhalede en yüksek teklifi 40 milyon 400 bin lira ile Tarım Kredi Kooperatifleri verdi. İhale, Fon Kurulu'nun onaylamasının ardından sonuçlandırılacak.

İhaleyi yöneten Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Güzeldülger, AA muhabirine yaptığı açıklamada,

BDDK'nın Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Bank Asya'nın bankacılık lisansını iptal ettiğini hatırlatarak, şunları kaydetti:

'Lisans iptalinden sonra Bank Asya'nın satışının önünde ciddi bir blokaj oldu. Satışı zorlaştı, hemen hemen imkansız hale geldi. Ondan sonra biz şubelerimizi kapatma ve iştiraklerimizi elden çıkarma, alacaklarımızı tahsil edip borçlarımızı ödeme şeklinde bankamızın bilançosunu, şubesini, personelini küçültme yoluna gittik. Bu sürecin bir parçası olarak da iştiraklerimizi satışa sunduk.'

Güzeldülger, ihale sonucunun Fon Kurulu'nun onayıyla yürürlüğe gireceğini bildirdi.

TMSF'nin satışa çıkardığı Asya Yatırım Menkul Değerler'in sermayesinde bulunan Asya Katılım Bankası'na ait hisselere teklif gelmediği için bu sabah yapılması öngörülen ihalenin iptal edildiğini de belirten Güzeldülger, 'Öğleden sonra teklif aldığımız Işık Sigorta AŞ'nın Bank Asya'daki paylarının satışını gerçekleştireceğiz. Böylelikle bankanın küçültülmesi, buradan sağlanacak kaynaklarla bankanın mudilere, kreditörlere olan borçlarının ödenmesini hedeflemekteyiz.' dedi.

Kaynak: AA