Ali Acar'dan Başkan Kocadon'a Ziyaret

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Marmaris İlçe Başkanı Acar Ünlü ve Marmaris Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u makamında ziyaret etti.

Ali Acar'dan Başkan Kocadon'a Ziyaret
Ekibiyle birlikte geçtiğimiz yaz sezonunu değerlendirmek, fikir alışverişinde bulunmak üzere Bodrum’a gelen Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve meclis üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u da ziyaret etti. Hafta sonunu Bodrum’da geçiren Başkan Ali Acar ve beraberindekiler, Başkan Kocadon ile birlikte gündeme ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Ziyarette Muğla’nın, dünya turizm liginde önemli yer etmiş turistik ilçeleri Bodrum ve Marmaris’in tanıtım çalışmalarıyla ilgili de fikir alışverişinde bulunuldu.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, ülkenin zor dönemlerden geçtiğini ifade ederek; “Geçmişten bu yana karşılıklı olan hem dostane hem de idari işlerle ilgili birlikteliğimiz, dostluğumuz, hep iyi niyet çerçevesi içerisinde devam etti ve bundan da çok mutluyuz. Yaz sezonu bitti, tabi ki kötü bir sezondu. Sadece bizim bölgemiz adına değil, tüm Türkiye adına sıkıntılı bir turizm sezonu geçirildi. Temennimiz; bu olumsuzlukların bir an önce bitmesi çünkü sektörün yapısına baktığınız zaman; 40’ın üzerinde sektörü besleyen korkunç bir istihdam kapasitesi olan, dinamik bir sektör turizm. Bizler de bu turizm sektöründeki bağlı olduğumuz, seçilmiş olduğumuz ilçelerin idareciliğini yapıyoruz. Olumsuzlukları görünce de bunlar, bizleri de tabi ki mutsuz ediyor. Dileğimiz; bir an önce bu olumsuz tablonun bitmesi. Sezon sonu itibarıyla biz sizlere, yerinizde bir nezaket ziyareti yapalım, hem Bodrum’un yazdan kışa geçiş dönemini de bir görelim istedik. Çok doğal ki bu ziyaretleri, dünyanın her yerinde yapıyoruz. Yani turizm fuarı amaçlı veya araştırma ve inceleme amaçlı devletin kendi programlarında olan bir idari yapı, bir şekillenme bu. Bu amaçla ekibimizle beraber, meclis üyelerimizle -tabi bugün sabah mesaisi olduğu için bir grup arkadaşımız dün akşam döndüler- gelmişken pazartesi sabahını da bekledik çünkü sizi de makamınızda ziyaret etmek istedik. Kolaylıklar dileriz ve başarılarınızın da devamını dileriz.” şeklinde konuştu.

Nazik ziyaretleri için Acar ve beraberindekilere teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “İlk seyahatinizi Bodrum’a yapmanızdan dolayı mutluyum ama esas mutluluğum; bir gün daha tatili uzatıp beni makamımda ziyaret etmeniz. Tabi ki Türkiye’miz zor şartlardan geçiyor. Özellikle Marmaris olsun Fethiye ve Bodrum olsun, bu bölgelerimizin ülke ekonomisine en büyük katkısı biliyorsunuz ki turizm. Bu sene turizmde istediğimiz performansı bir türlü yakalayamadık. Şimdi artık bundan sonra, özellikle birlik beraberlik ve paylaşma ruhumuzu geliştirerek hoşgörümüzü daha da artırarak yani paylaşarak; hem Bodrum’un hem Marmaris’in hem Fethiye’nin ekonomisini canlı tutmamız lazım. Bunun için de ortak projelere, ortak akıllara, ortak hareket etmelere ihtiyacımız var. Bunun da en güzel örneğini, burada sizlerle başlattık. Bu aynı zamanda belki Muğla’mıza da örnek olur; birçok meslektaşımızla bir araya gelip böyle hafta sonlarını değerlendirme ve konuşma fırsatını yakalarız. Hedefimiz hepimizin bir, yönümüz bir. Yeter ki ülkemizin huzuru ve mutluluğu hiçbir zaman bozulmadan bu güzellikleri hep beraber yaşayalım. Burada birlik beraberlik içinde, hoşgörü içinde verilen bu güzel mesajların, bütün ülkemize de örnek olmasını istiyorum. Gerçekten bu sabah, sizleri makamımda görmekten çok mutlu oldum ve bu nedenle hepinize çok teşekkür ediyorum. Bodrum’un ekonomisine hafta sonu katkı sağladığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.” dedi.

Kaynak: İHA