Akşehir Yatırımları Yerinde İncelendi

Konya’nın Akşehir İlçe Belediye Başkanı Salih Akkaya, Akşehir Belediyesi’nin 2016 yılında yaptığı ve devam eden yatırımlarını yerinde göstermek ve anlatmak amaçlı olarak Belediye Meclis Üyeleri ile basın mensuplarına bir gezi programı düzenledi.

Akşehir Yatırımları Yerinde İncelendi
Geziye; Konya Büyükşehir Belediyesi ve Akşehir Belediyesi işbirliği ile yaptırılan Arasta restorasyonu alanındaki incelemelerle başlayan heyet, ardından Değirmen Sokak ve Hacı Hamza Sokakta Akşehir Belediyesi tarafından yaptırılan sokak sağlıklaştırma alanı, Kent Ormanı Dere Islah alanında ile arsası belediye tarafından tahsis edilen Fidanlık alanında ve Yeni Kültür Merkezinde incelemelerde bulundu. Yatırımlar hakkında belediye meclis üyelerine ve basın mensuplarına bilgi veren Başkan Akkaya, daha sonra Akşehir Belediyesi’nce Kuruçay mevkisinde yapılan Seyyid Mahmud Hayrani mezarlığına, Mahalle Parkları Projesi kapsamında Doğrugöz Mahallesi’ne yaptırılan Doğrugöz Mesire ve Piknik Alanına geçti. Heyet ardından sırasıyla Kozağaç Mahallesi’nde yeni yapılarak hizmete giren KYK Kız Yurdu’nda, Akşehir Atıksu Arıtma Tesisi ve Kollektör hatları alanda, Akşehir Hacı Sıddıka Baysal Fen Lisesi’ne stadyum karşısına yaptırılan park alanında ve Konya Büyükşehir Belediyesi’nce yaptırılan Şehir Konağı’nda (ASEM) incelemelerde bulundu.

Yapılan gezi sonrası bir değerlendirme yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, zaman darlığı nedeniyle pek çok yatırım ve hizmeti yerinde inceleme yaptıramadıklarını söyledi.

Başkan Akkaya, 2016 yılı içerisinde Akşehir Belediyesi’nin 37 milyon TL, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin 35 milyon TL ve bakanlıkların 150 milyon TL Akşehir’e yatırım yaptığını söyleyerek bu yatırımların toplamının 222 milyon TL olduğunu söyledi.

Başkan Akkaya, “Akşehir Belediyesi Meclis Üyelerimiz ve Akşehir’den basın mensubu arkadaşlarımızla beraber 2016 yılında Akşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesi olarak merkezi bütçeden bakanlık yatırımlarından bazılarını yerinde görmek amaçlı bir gezi programı düzenledik. Zaman zaman bu gezi turlarımızı meclis üyelerimize, emeklilerimize, siyasi parti teşkilatlarımıza yapmak üzere halkımızı bilgilendirmeyi düşünüyoruz. Yaptığımız mahalle toplantılarına ilave olarak bundan sonra yapılan çalışmaları halkımız görsün, tenkitleri yapıcı eleştirileri varsa daha güzel vermemiz adına bizleri yönlendirsin diye düşünüyoruz ya da takdirleri varsa da, bize takdirlerini sunarak şevkimizi daha da artırmalarını bekliyoruz. Esas olan daha güzel hizmet verme noktasında hemşehrilerimizin yapıcı eleştirilerini bekliyoruz. İnşallah bu hizmetlerimizin, bu projelerimizin Akşehir halkımıza, Nasreddin Hoca’mızın torunlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Bu hizmetleri sunmak için bizlere yardımcı olan büyüklerimize, özellikle bakanlık yetkililerimize, Başbakanımıza, yine ödenek konusunda desteğini esirgemeyen özellikle memleketimizin çocuğu Akşehirli Milletvekilimiz Mustafa Baloğlu’na, yine yöremiz insanı hemhşerimiz Milli Eğitim Bakan Yardımcımız Orhan Erdem Beye ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek Beye teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Akşehir Belediyesi Meclisi Grup Başkan Vekili Ali Gürdal da, yaptığı konuşmada, ”Belediyemizce organize edilen ve yatırımları yerinde görmek üzere tertip edilen bu gezide, Belediye Meclis Üyelerimiz ve Basın Mensubu arkadaşlarımızla yerinde görüp incelemelerde bulunduk. Bizde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyoruz. Bu yapılan yatırımların halka görüldüğü şekilde anlatılması ve izah edilmesi hedefli olan bu geziye katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA