Ahıska Türklerinin Sürgün Edilişlerinin 72. Yılı

Kütahya'da, Ahıska Türklerinin ana yurtlarından sürgün edilişlerinin 72. yılı nedeniyle fotoğraf sergisi açıldı

Kütahya'da, Haymeana Uluslararası Öğrenci Derneği tarafından Ahıska Türklerinin ana yurtlarından sürgün edilişlerinin 72. yılı dolayısıyla fotoğraf sergisi açıldı.

Dumlupınar Üniversitesinde (DPÜ) öğrenim gören Ahıskalı öğrencilerin kurduğu birliğin başkanı İsa Haliloğlu, Cumhuriyet Caddesi'nde izlenime sunulan serginin açılışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ahıska Türklerinin yaşadığı acıyı paylaşmak amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Ahıska Türklerinin, ana yurtlarından sürgün edilmekle büyük acılar yaşadığını hatırlatan Haliloğlu, şunları kaydetti:

'Sürgüne uğramış Ahıskalı Türkleri yad etmek istedik. Ahıskalı gençler olarak bu zulmü ve sürgünü unutturmak istemiyoruz. Ahıska Türkleri 14 Kasım 1944'ten sonra dünyanın farklı yerlerine sürülmüş. Ahıska Türkleri 72 yıldır dünya üzerinde sürgün hayatı yaşamakta. Toprak parçası bulunmayan tek millettir diyebiliriz. Kütahya’da, yaşadığımız acıyı paylaşmak üzere sürgünü anlatan fotoğrafların yer aldığı sergiyi açtık. Acımızı Kütahyalılarla paylaşmak istiyoruz.'

Serginin tüm gün açık kalacağını aktaran Haliloğlu, sürgünde şehit olanlar için de akşam namazının ardından Ulu Cami'de mevlit okutacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA