'Yaman Dede' Talas'ta Anıldı

Talas ilçesinin manevi şahsiyetlerinden 'Yaman Dede' olarak bilinen Mevlana aşığı merhum Mehmet Abdulkadir Keçeoğlu, anıldı.

Talas Belediyesi ev sahipliğinde İstanbul Gönüllü Eğitimciler Derneği ve Atlas Eğitim Kurumları işbirliğiyle düzenlenen program, Yaman Dede'nin hayatının anlatıldığı belgesel film gösterimiyle başladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, burada yaptığı konuşmada, böyle bir etkinliğe katılmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu tip etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Elitaş, şöyle devam etti:

'Son zamanlarda bazı yapılan yanlışlar, İslam adına hizmet adına yapılan yanlışlar, maalesef tüm İslam camiasını, cemaatleri sıkıntıya sokan sürece götürüyor. Bu noktada bizim çok hassas, çok dikkatli davranmamız gerekiyor. Yıllardır varlığıyla ruhaniyeti ile bütünleşen ve manevi dünyasını şekillendirmeye çalışan insanların koyulan yasaklar sonucunda, insanların bizim gibi ibadet aşkıyla yanıp tutuşmuş insanları yanlış kullanarak hangi noktaya götürdüklerini 15 Temmuz sürecinde gördük. Onun için geçmişte manevi dünyamızdaki halisane samimi duygularla şekillendiren insanların hayat tarzını öğrenmeye çok ihtiyacımız var. Hazreti Mevlana, 'Kula vefası olmayanın Hakk'a vefası olmaz' diyor. Türkiye'nin bugünlerde birliğe, beraberliğe, kucaklaşmaya ihtiyacı var. Gönül yapmaya, kalpleri kazanmaya ihtiyacımız var. Gönül, gönül verilerek alınır. İnşallah biz de ülkemize sevgimizi, aşkımızı gönlümüzü vererek iletiriz.'

Kayseri Milletvekili Taner Yıldız da insanın sorumluluklarının bulunduğunu, bu yüzden doğru insanlarla ve Allah dostlarıyla bir araya gelmenin çok fazla kıymeti olduğunu söyledi.

Yıldız, şunları kaydetti:

'Yanlış insanlar yolumuzu şaşırmamıza sebep olabiliyor. Hele hele 15 Temmuz'da yaşadığımız ve ufkumuzdaki insan tipini değiştiren bir kısım dini dürtülerle yola çıktığını söyleyip ama istikametini şaşıran, kurallarımızla kutsallarımızla oynayan bir yapıdan sonra böyle bir şeye olan isteğimizin ve iştirakimizin daha fazla olması gerektiğini düşündüm. Gayrimüslimken Müslüman olanlar, Müslümanken yolunu şaşırıyor olanlar, bütün bunların içerisinde ölçüden şaşmayanlar. O yüzden Türkiye'nin hem maddi hem de manevi kalkınmasının sağlanması son derece önemli. Kültür ve eğitim programlarının son derece önem kazandığı bir dünyada yaşıyoruz.'

Programa, AK Parti milletvekilleri Sami Dedeoğlu ve Emrah İsmail Karayel, AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA