Van'da Tahnit Sergisine Yoğun İlgi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan tarafından tahnit çalışmasından geçirilen yaban hayvanlarının sergilendiği stant büyük ilgi gördü.

Van'da Tahnit Sergisine Yoğun İlgi
Kapılarını ziyaretçilerine açan 7. Van Turizm ve Seyahat Fuarı büyük ilgi görüyor. Fuara katılan YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü de açtığı stantta telef olan ve tahnit işlemlerinden geçirilen yaban hayvanlarını sergiledi. 7’den 70’e herkesin standa büyük ilgi gösterdiğini dile getiren YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rahabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Lokman Aslan, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Tarım Fuarına da katıldıklarını söyledi.

7. Van Turizm ve Seyahat Fuarına da davetli olarak katıldıklarını dile getiren Doç. Dr. Aslan, “Van Gölü havasında turizmde işlenmesi gereken en önemli öğelerden birisi de eko turizm dediğimiz doğa turizmdir. Bunun içerisinde de en büyük ilgiyi yaban hayvanları görmektedir. Van Gölü havzasında sulak alanların her biri birer kuş cenneti. Dağlarımız yaban hayvanları varlığı bakımında çok zengin. Sadece Erçek Gölünü ele aldığımızda, 200’den fazla kuş türü yaşamaktadır. 12 ay boyunca da burada kuş gözlemi yapılabilmektedir. Bunu ve en önemlisi YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezini tanıtmak için fuara katıldık. İlgi çok büyük. Halkımız yaban hayvanlarını nerede görebileceğini soruyor. Çocuklara hayvanlar tanıtılmaktadır. Bundan sonra çalışmalarımızda ekolojik turizminin Van’a katkısına önem vereceğiz” dedi.

Kaynak: İHA