Ürdün Enerji Bakanı Seyf, Irak'ta

Seyf, Irak Petrol Bakanı Laibi ile bir araya geldi Görüşmede, Irak'tan Ürdün'ün Akabe Limanı'na kadar uzatılması hedeflenen petrol boru hattı projesi ele alındı.

Irak Petrol Bakanı Cebbar el-Laibi'nin, Ürdün Enerji Bakanı İbrahim Seyf ile bir araya geldiği bildirildi.

Petrol Bakanlığından yapılan açıklamada, resmi temasları çerçevesinde Irak'ı ziyaret eden Seyf'in, başkent Bağdat'ta Irak Enerji Bakanı Laibi ile bir araya gelerek, ortak öneme sahip konuları ele aldığı belirtildi.

Görüşmede bakanların Irak'tan petrol boru hattının Ürdün'ün Akabe Limanı'na kadar uzatılması projesinin ele alındığı bilgisi verilen açıklamada, Türkiye'nin Ceyhan Limanı'na petrol akışı sağlayan boru hatlarına alternatif olarak ülkeden Akabe Limanı'na da petrol boru hatlarının uzatılması projesine hazır olduğu kaydedildi.

Bu arada, Irak Meclis Başkanının Petrol ve Enerji Danışmanı Ali Fayyad da geçen yıl yabancı şirketlerle görüşmelerinin yapıldığı bu projenin ülkedeki güvenlik zafiyeti nedeniyle hayata geçirilemediğini söyledi.

Irak, Ürdün ve Mısır arasında geçen yıl 'Basra- Akabe Petrol Boru Hattı' projesi kapsamında petrol ve doğalgaz alanlarında işbirliğini arttırmak için de bir mutabakat zaptı imzalanmıştı.

Kaynak: AA