Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı

Sille Sanat Sarayı ve Siverek Fotoğraf Sanatçıları Derneğince (SİVSAD) organize edilen ’Kardeş Dernekler Fotoğraf Yarışması’nda 10 ülkeden 124 fotoğrafçının katıldığı uluslararası yarışmanın ödül töreni Siverek ilçesinde yapıldı.

Uluslararası Fotoğraf Yarışmasında Dereceye Girenler Ödüllerini Aldı
Cumhuriyet Caddesinde bulunan Tarihi Cincıklı Hamam’da yapılan ödül törenine Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Sille Sanat Sarayı Kurucusu Reha Bilir, SİVSAD Başkanı Mustafa Gülpınar, çok sayıda fotoğraf sanatçısı ile STK temsilcisi katıldı.

Tören serginin açılmasının ardından dereceye giren fotoğraflar hakkında katılımcılara bilgi verilmesiyle başladı.

Yarışmada 1’inci olan fotoğrafın sahibi Neşe Arı’ya ödülü madalyası Belediye Başkanı Resul Yılmaz tarafından verilirken, 2’inci olan Sevim Er’in ödülünü Sille Sanat Sarayı kurucusu Reha Bilir verdi. Yarışmanın 3’üncüsüne ödülü ise SİVSAD Başkanı Mustafa Gülpınar tarafından verildi.

10 ülkeden 124 fotoğraf sanatçısının katıldığı yarışmada dereceye giren otuz fotoğrafın sahiplerine ise fotoğraf sanatı uluslararası federasyonu ödülü ve çeşitli plaketler verildi.

Organizasyonun ödül töreninin Siverek’te yapılmasından memnuniyet duyduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yılmaz, "Sanat ruhlu insanlara insanlara hitap etmek çok zor. Sizler ruh inceliğiniz ile her şeyi yapan, yol gösteren, bizleri aydınlatan bireylersiniz. Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bazı fotoğraf sanatçılarının Siverek’in güvenli olmadığını ileri sürerek gelmemelerine üzüldüğünü belirten SİVSAD Başkanı Mustafa Gülpınar, "Bugün maalesef aramızda olmayanlar var ve gerekçeleri ise Siverek’in güvenli olmamasıymış. Senenin yarısını Ankara’da geçiyorum üzülerek söylüyorum inşallah ülke olarak bunları atlatırız ama Ankara şuan Siverek’ten daha güvensiz bir yer olduğunu düşünüyorum. Siverek’te bir hadise yok çok şükür ama velev ki Allah korusun öyle bir durum var gelemeyecek miyiz burası memleketimiz değil mi. Bizleri bir araya getiren başlığın adı kardeşlik, biz kardeş değil miyiz, bizler kimleriz ekmeğini Siverek’ten kazanan insanlarız, hep burada olmaya devam edeceğiz. SİVSAD üyeleri olarak fotoğraf çekerken sosyal açıdan kendini tatmin eden insanlar değiliz. Biz bu sanatı gençlere nakşetmek istiyoruz ve bunu inanın siz olmadan yapamayız. Öyle büyük bir potansiyeli var ki memleketin 74 bin öğrencisi var bunların arasında sadece sanatla değil aynı zamanda sporla milli takıma bir çok sporcu çıkacak, Dünya vatandaşı olacak fotoğrafçılarda çıkacaktır. Sözümü fazla uzatmadan bizleri bu organizasyonda destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi ve bizlere şuan içinde bulunduğumuz tarihi mekânı bizlere tahsis ederek önemli destekler veren Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a, Sille Sanat Sarayı topluluğunun kurucusu Reha Bilir ve yarışmada emeği geçen herkese tekrar tekrar teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Uluslararası fotoğraf sanatçısı ve Sille Sanat Sarayı Kurucusu Reha Bilir, "Kardeş Derneklerimiz arasında yaptığımız bu etkinliklerde amacımız yeni dostluklar ve arkadaşlıklar kazanmak. Çünkü Sille Sanat Sarayı bir sanat topluluğu olmakla birlikte bir aile aslında. Bugünde bunun en güzel örneğini gördük ben yarışmaya katılan ve ödül alan tüm arkadaşları tebrik ediyorum" diye konuştu.

Yaklaşık 3 saat süren ödül töreni slayt sunumu ile sona erdi.
Kaynak: İHA