Türel'in Babasının Adı Caddeye Verildi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel'in babası gazeteci Suphi Türel'in adı Kepez'de yeni yapılan bir caddeye verildi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in babası gazeteci Suphi Türel'in adının verildiği caddenin açılışı yapıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kepez Belediyesi tarafından Göksu Mahallesi'nde bin 850 metre uzunluğunda yeni yapılan caddeye Türel'in babası gazeteci Suphi Türel'in adı verildi. Caddenin açılış törenine Türel'in yanı sıra annesi Serçin İnci, ablası Berrin, eşi Ebru ve oğlu Akant Türel katıldı.

Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ü rahmetle ve minnetle andığını, Türkiye'de demokrasi mücadelesinin 1950 yıllardan bugüne kadar kararlılıkla devam ettiğini belirtti.

Demokrasi mücadelesinde kaymakamların, güvenlik güçlerinin şehit olduğunu anımsatan Türel, şöyle devam etti:

'İşte bu mücadelede özellikle 1950'li, 1960'lı ve 1970'li yıllarda büyük katkısı olan rahmetli babamın isminin bugün Antalya'da bir caddede yaşatılıyor olması bu demokrasi mücadelesinin bir sonucudur. Rahmetli babam da bu mücadeleyi en güçlü şekilde vermiş. O da kanıyla ödemiş. Bir gün yüzünü baştan başa kesmişler yolda gidiyorken. Faili meçhul, kimse bilmiyor. Yani bugün Türkiye'de demokrasi mücadelesi veriliyorken yaşananlar, onlarca yıldır aynen yaşanıyor. Sahne, dekor aynı oyuncular değişiyor. İşte bugün Türkiye dimdik ayaktaysa demokrasi kahramanlarının sayesindedir. Bir kez daha onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun.'

Türel, merhum babası Suphi Türel'in gazeteci olduğunu hatırlatarak, caddeye babasının isminin verilmesine eski Kepez Belediye Başkanı Mehmet Atay zamanında karar verildiğini, fakat caddenin açılmasının seneler bulduğunu, şimdi Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü tarafından bunun gerçekleştiğini belirtti.

Caddeye babasının adının verilmesiyle ilgili Tütüncü ve ekibine teşekkür eden Türel, caddeyi hem inşaat aşamasında hem de açılış öncesinde incelediğini ve rahmetli babasına yakışır bir cadde yapıldığını kaydetti.

Suphi Türel'in evladı olmaktan büyük gurur duyduğunu ifade eden Türel, şunları kaydetti:

'Gazeteciliğe henüz başladığımda 18-19 yaşında bir delikanlıydım ve muhabirlikle başladım. O dönemlerde babam da gazeteciydi, ailemiz gazeteci. Babam bana dedi ki, 'oğlum bak basın toplantılarına gideceksin, genç delikanlısın. Herkes soracak, kim bu çocuk diyecek. Herkes seni birbirine tanıtıyor iken, Suphi Türel'in oğlu diyecekler. Ama benim en büyük muradım, duam, bir gün inşallah herkes beni Menderes Türel'in babası olarak tanır.' İşte bugün ben burada Suphi Türel'in evladı olmaktan şeref duyuyorum.'
Kaynak: AA