TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması 'Devletin Tasarrufa Verdiği Payı Kimse Kaçırmasın'

Son yıllarda Türkiye’de tasarruf oranlarının çok düşük bir seviyede seyrettiğini belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Esnaf İşsizlik Fonu, tasarruf oranlarının yükselmesine destek olacak. Devlet tarafından tasarrufa verilen yüzde 25’lik katkı payını kimse kaçırmamalı” dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken Açıklaması 'Devletin Tasarrufa Verdiği Payı Kimse Kaçırmasın'
Geçmiş yıllarda yüzde 25’lere kadar yükselen tasarruf oranının son yıllarda yüzde 14-15 seviyelerine kadar düştüğünün altını çizen TESK Genel Başkanı Palandöken, “İthal ürünlere olan talep hem cari açığı hem de tasarruf açığını artırıyor. Özellikle bir tüketim merkezi haline gelen alışveriş merkezlerindeki Uzak Doğu menşeli ürünlere olan talep arttıkça hem cari açığımız hem de tasarruf açığımız artıyor. Toplum olarak bu tür ürünlere olan tüketimimizi azaltarak daha çok tasarruf etmeliyiz” diye konuştu.

“Tasarrufa verilen yüzde 25’lik pay büyük kazanç”

Son yıllarda tasarruf oranlarını artırabilmek için çok sayıda çalışma yapıldığını ifade eden Palandöken, “Bireysel emeklilik sisteminde devletin yüzde 25 oranındaki katkısı devlet tarafından verilen çok büyük bir destektir. Faizler düşerken hiçbir riski olmayan bir fona devlet tarafından verilen yüzde 25 oranındaki katkı payı vatandaşlarımız için büyük bir kazançtır ve çok iyi değerlendirilmesi gerekir. Diğer taraftan esnafımız için üzerinde çalıştığımız İşsizlik Fonu da tasarruf oranını artırmaya büyük katkı sağlayacaktır. Umarım bu oranı önümüzdeki yıllarda yeniden yüzde 20 seviyelerine yükseltebiliriz. Unutmayalım ki tasarruf olmazsa yatırım da olmaz” açıklamasını yaptı.
Kaynak: İHA