Şırnak Ve Hakkari'de 7 Terörist Teslim Oldu

Bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 6 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 1 terörist Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla tuzaklandığı tespit edilen çalıntı araç imha edildi.

Bölücü terör örgütü barınma alanlarından kaçan 6 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 1 terörist Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, yurtta dün meydana gelen bazı olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, yurt içindeki ve Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 6 terörist Şırnak'ın Silopi ilçesinde, 1 terörist de Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki terör operasyonunda, bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcıyla tuzaklandığı tespit edilen çalıntı bir araç imha edildi. Operasyonda, ayrıca 1 av tüfeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçti.

Bitlis'in Güroymak ilçesindeki operasyonda, el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan 100 kilogram amonyum nitrat imha edildi. Operasyonda teröristlere ait 3 sığınakta, 74 metre uzunluğunda kablo, akü, dokuz adet pil ve yaşam malzemesi bulundu.

Van Gürpınar'da bölücü terör örgütü mensuplarınca terk edilmiş bir araçta yapılan kontrolde 1 kalaşnikof piyade tüfeği, 5 şarjör, 2 el bombası, 100 gram patlayıcı, 1 el telsizi, 1 el dürbünü, 1 lazer metreli dürbün, 2 USB bellek, bir top kablo ve yaşam malzemesi bulundu. Araç imha edildi.

Ülke genelinde bölücü terör örgütüne yardım ve yataklık yaptıkları belirtilen 20 kişi gözaltına alındı.
Kaynak: AA