Pamukkale Belediyesi'nden 18 Milyon TL'ye Sağlık Yatırımı

Pamukkale Belediyesi tarafından yapımı üstlenen ve 18 milyon TL’ye mal olacak Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Pamukkale Belediyesi'nden 18 Milyon TL'ye Sağlık Yatırımı
Pamukkale Belediyesi’nin yapımını üstlendiği, toplamda kapalı alanı 9 bin 775 metrekare üzerinde inşa edilecek kompleksin temeli düzenlenen törenle Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılımıyla atıldı. Kompleksin arsasını Büyükşehir Belediyesi temin ederken, yatırımın inşasını Pamukkale Belediyesi yapacak. Sağlık Bakanlığı da iç donanımını gerçekleştireceği kompleks, 7 katlı olarak planlandı. Toplam kapalı alanı 9 bin 775 metrekare üzerine inşa edilecek binada, 20 poliklinik odası yapılması planlanıyor. Son teknolojiye uygun mimari yapıyla yapılacak olan binada sedye asansörleri ve yürüyen merdivenler olacak. 20 farklı poliklinik hizmetinin yanı sıra tam donanımlı Patoloji laboratuvarı, 400 metrekarelik Fizik Tedavi ünitesi ve aynı zamanda fizik tedavi havuzu, 650 metrekarelik 30 cihaz kapasiteli diyaliz ünitesi, içinde kemik dansimetri, ultrason, röntgen, BT, MR bulunan kapsamlı görüntüleme hizmetleri, Sterilizasyon ünitesi ve laboratuarları bulunacak.

"Denizli Devlet Hastanesinin de yükünü yüzde 30 oranında azaltmış olacak"

Törende konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Bugün bizim için çok özel bir gün. Kurucu belediye başkanı olduğum Pamukkale Belediyesi’nin en önemli projesi için temel atacağız.‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’ Pamukkale ilçesinde 45 mahalleye, Merkezefendi sınırları içinde de 10 mahalleye, yaklaşık 350 bin kişiye sağlık hizmeti sağlayacak. Denizli Devlet Hastanesinde günde 7-8 bin kişi poliklinik hizmeti veriyor. Hastane tamamlandığında günde 2 bin kişiye sağlık hizmeti verirken, Denizli Devlet Hastanesinin de yükünü yüzde 30 oranında azaltmış olacak. Bu mega sağlık projesi normal ihale süresine göre 2018 yılının Mayıs ayında tamamlanacak. Ancak biz bunu 2018 yılının ilk aylarına kadar tamamlamayı planlıyoruz. ‘Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi’nin tüm halkımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Üç yıl önce böyle bir projenin konuşulduğunu belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Dokuzkavaklar muhtarı Nihat Urhan’ın büyük çabaları ile mevcut alan bulundu. Biz arsayı kamulaştırdık.Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ise bu hastaneyi yapıp Sağlık Bakanlığı’na devretmeyi üstlendi. Kendisine bunun için teşekkür ediyorum. Bizler halkın hizmetçisi olan kişiler olarak sizlere verdiğimiz sözleri tutmanın huzurunu yaşıyorum. Kompleksin halkımıza hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

"Ülkemizde Aile Hekimliği sistemi artık oturdu"

Sağlık kompleksleri ile halkın sağlık hizmetine daha kolay ulaşacak olmasının önemine değinen Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, “Halkımız artık sağlık hizmetlerine ulaşabiliyor. Ülkemizde Aile Hekimliği sistemi artık oturdu. Hastanelerden önce Aile Hekimleri de kullanılmalı. Böylece daha acil hastaların tedavi görmesini sağlamış oluruz. Bu dev projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Burada yapılacak olan kompleks halkımıza hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

"Biz risk alıp bir çok projeyi hayat geçirdik"

Bu tür yatırımların Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade eden Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Bizim belediye başkanı olduğumuz zamanlarda bir projeyi hayat geçirmek mümkün olmuyordu. Çünkü bir hizmet yapmak isteseniz hemen ‘bu belediyenin işi değil’ derlerdi. Biz risk alıp bir çok projeyi hayat geçirdik. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin de bu önemli proje ile ilke imza attı. Böylece ilk kez bir belediye hastane yapmış oluyor. Arsasını Büyükşehir Belediyesi verirken, Pamukkale Belediyesi 18 milyon lira harcayarak sadece vatandaşın sağlık hizmetine daha çabuk ulaşmasını sağlamak için projeye imza attı. Ben ülkede örneği olmayan bu projenin tamamlandıktan sonra Sağlık Bakanlığı’na devredilerek halka hizmet vermesi sağlanacak. Bunun için başta Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin olmak üzere Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye belirtti.

Konuşmaların ardından “Dokuzkavaklar Sağlık Kompleksi”nin temeli İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın dualarıyla protokol üyeleri tarafından atıldı. Törene Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’^nin yanısıra AK Parti Denizli milletvekilleri, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Pamukkale Belediye Başkanı Hüyesin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA