Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın Açıklaması

'Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütü mensupları, devletin kurumlarından temizlenmelidir'.

Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 'Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütü mensupları devletin kurumlarından temizlenmelidir.' dedi.

Yalçın, Termal ilçesindeki bir otelde İstanbul ili şube başkanları ile istişare toplantısında bir araya geldi.

Yalçın, burada yaptığı konuşmada, Yalova'da yapılan üye eğitim seminerleri ve kurs faaliyetlerinin, sendika hizmet anlayışıyla örtüştüğünü, bu tür faaliyetlerin üyelere ve sendikaya değer katacağını söyledi.

Türkiye'nin, 15 Temmuz darbe girişimiyle tarihi bir dönemeçten geçerek işgalden kurtulduğuna dikkati çeken Yalçın, şöyle konuştu:

'Millet bu süreçte tarihi bir duruş sergiledi. Devletin bir daha zafiyet yaşamaması için her kademede bulunan bütün ihanet şebekelerinin atıklarının temizlenmesi noktasında bir dirayet ortaya konuldu. Milletin bağımsızlığıyla, devletin üniter yapısıyla sorunu olan terör örgütü mensupları devletin kurumlarından temizlenmelidir. Bu süreci kesinlikle destekliyoruz. Bu hainlere merhamet etmek, bu millete, bu vatana ihanet etmek demektir ama bir kişi masumsa ve bu süreçte mağdur duruma düşürülecekse, buna da müsaade etmeyiz. Masumların hakkını her şartta ararız. Bu duruşumuzdan şimdiye kadar taviz vermedik, vermeyeceğiz.'

Memur-Sen olarak nitelik kokan çalışmalara imza attıklarını vurgulayan Yalçın, şöyle devam etti:

'Biz sendikacılıkta yeni bir çığır açmak için yola çıkmış bir kadroyuz. Sendikacılığı sadece sloganlara hapseden ve dar alanlarda kör dövüşüne döndüren, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin merkezi haline getirilen, korsan gemilerin limanı olarak adlandırılan bir uğraş alanı olmaktan çıkaran ve ona bir kalite kazandıran, vizyon katarak toplumla buluşturan bir kadroyuz. Çalışanın hakkını ve hukukunu korurken, işverenin de hakkını ihmal etmeyen bir kadroyuz. Bütün çalışmalarımız toplumla kucaklaşmış, toplumla bütünleşmiştir.'

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Yalova İl Başkanı Uğur Hakan Tan ise Yalçın'a şubelerine yaptıkları ziyaret sebebiyle kendilerine teşekkür etti.
Kaynak: AA