Kelkit'te Yeni Trend 'Kabak Tatlısı'

Döneri, et kavurması ve kuru fasulyesiyle dünyaca ünlü olan Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde şimdi de ‘Kabak tatlısı’ revaçta. Yılda 2 ton satılan kabak tatlısını yemek için çevre illerden ilçeye gelenler var.

Kelkit'te Yeni Trend 'Kabak Tatlısı'
İlçe merkezinde 40 yıldır “Aspava” adlı lokantayı işleten Bünyamin Topuz, Kelkit döneri ve et kavurmasının ardından Trabzon başta olmak üzere çevre illerden sırf tatlı yemeye gelen müşterilerine yılda 2 ton “Kabak Tatlısı” satıyor.

Yıllardan beri müşterilerine kadayıf, sütlaç ve baklavanın sunan Topuz, ilk olarak Adapazarı daha sonra da Erzincan’dan aldığı bal kabaklarıyla “Kabak tatlısı” sunmaya başladı.

Daha sonra Erzurum’un İspir ilçesinden bal kabağı temin ederek tatlıyı yapmaya başladıklarını ifade eden Topuz, buradan aldıkları kabaktan hem müşteriler hem de ustalar tarafından memnuniyetle karşılandığını söyledi.



Müşterilerin kabak tatlısının adında “Kabak” olduğu için temkinli yaklaştığını fakat denedikten sonra bu kararlarından vazgeçtiklerini kaydeden Topuz, “Biz kabak tatlısında çok iddialı olduğumuz ve çok seçici olduğumuz için yılda 2 ton satıyoruz. Tahin ve fındıkla birlikte servis ediyoruz. Trabzon başta olmak üzere çevre illerden kabak tatlısı yemeye gelenler var” dedi.

Tatlıyı müşteriye verdikten sonra mimiklerini kontrol ettiğini ve cevabı yiyen vatandaşın mimiklerinde gördüğünü ifade eden Topuz, “4 çeşit tatlımız var ama artık müşterilerimiz Kabak Tatlısını tercih ediyor. Kelkit döneri ve kavurmasının ardından kabak tatlısı da ilçemizde çok tutuldu” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA