Karşıyaka, Yörükleri Ağırlayacak

Yörük kültürünün geliştirilmesi ve gelecek nesillere taşınabilmesi için projeler üreten Karşıyaka Belediyesi, ilçenin ilk Yörük Şenliğini düzenlemek için hazırlıklarını tamamladı. 19 Kasım’da gerçekleşecek olan şenlikte, binlerce Yörük buluşarak kendi geleneklerini yaşatacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, "Yörük demek; Anadolu demektir, Cumhuriyet demektir, Atatürkçülük demektir. Bu kültürü sonsuza kadar yaşatacağız" dedi.

Karşıyaka, Yörükleri Ağırlayacak
Karşıyaka Belediyesinin; Ege Bölgesi İzmir Yörük Türkmen Federasyonu ve Ege Bölgesi Aydınlı Yörükler ve Efeler Derneği ile birlikte düzenleyeceği Karşıyaka Yörük Şenliği 19 Kasım Cumartesi günü gerçekleşecek. Saat 11.30’da belediye önündeki kortej ile başlayacak şenlik, 12.30’dan itibaren Bostanlı Pazaryerinde devam edecek. Farklı il ve ilçelerden onlarca Yörük derneği ve binlerce Yörük ailesi katılacak. Kız evinden gelin çıkarma ritüeli ile başlayacak olan şenlikte, geleneksel oyunlar oynanacak ve yemekler de dağıtılacak. Etkinlikler, Bostanlı Pazaryerinde gün boyu sürecek.

“Yörük kültürünü yaşatacağız”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ben de bir Yörük çocuğuyum. Yörük kültürünü gelecek kuşaklara aktarmak için projeler üretiyoruz. Çünkü Yörük demek; Anadolu demektir, Atatürk ve Cumhuriyet demektir. Biz büyük bir aileyiz ve Yörük kültürünü yaşatmak için hep birlikte var gücümüzle çalışacağız. Tüm İzmirlileri, 19 Kasım’da Karşıyaka Yörük Şenliğine bekliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA