İstanbul'da Yemen Konferansı

Yemen'deki krize destek için toplanan sivil toplum kuruluşları, ülkeye insani yardım taşıyan gemi gönderilmesine karar verdi.

İstanbul'da Yemen'deki krize destek için toplanan sivil toplum kuruluşları, ülkeye insani yardım taşıyan gemi gönderilmesi kararı aldı.

Uluslararası İnsani Yardım ve Kalkınma Örgütünün İslam Dünyası STK'ları Birliği (İDSB) iş birliğiyle düzenlediği konferansa sivil toplum örgütlerini temsil eden 200'den fazla kişi katıldı.

Konferansta Yemen'deki insani durum, yardım ulaştırma, kalkınma projeleri, öğrencilere destek gibi çeşitli konular masaya yatırıldı.

Toplantıda Yemen'e en kısa zamanda gıda maddeleri, tıbbi malzeme ve kıyafet taşıyan bir yardım gemisi gönderilmesi kararlaştırıldı..

Uluslararası İnsani Yardım ve Kalkınma Örgütü Başkanı Hamid Ziyad, konferansta yaptığı konuşmada, 'Sivil toplum kuruluşları olarak görevimiz, tüm dünyadaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimize destek olmak.' dedi.

Ziyad, başta Birleşmiş Milletler'e bağlı kurumlar olmak üzere bu alanda çalışan tüm kuruluşlara insan ayrımı yapmaksızın, adil ve merhametli bir şekilde yardım elinin uzatılması çağrısında bulundu.

İDSB Başkanı Ali Kurt da İslam dünyasının, yaşananların bedelini kanıyla ödediğini belirterek, ümmetin eski devirlerdeki adalet ve refahına dönmesini temenni ettiğini dile getirdi.

Kaynak: AA