İsrail'in Kudüs'teki İhlalleri

Kudüs'te bir aile, İsrail yönetiminin baskıları üzerine iki evini yıkmak zorunda kaldı.

Kudüs'te bir aile İsrail yönetiminin baskıları üzerine iki evini yıkmak zorunda kaldı.

İsrail'e bağlı Kudüs belediyesi, 'Cebel el-Mukebber' beldesinde Cuabis ailesine ait iki ev hakkında 'ruhsatsız olduğu' gerekçesiyle yıkım kararı çıkarttı.

Belediyenin evlerini yıkmamaları halinde yıkım işlemleri için 30 bin dolar para cezası uygulamakla tehdit ettiği Cuabis ailesi, evlerini yıkmaya başladı.

Aile fertlerinden Muhammed İmran Cuabis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık on yıldır yaşadıkları söz konusu iki ev için belediyeden 'ruhsat' çıkaramadıklarını, bugün de yıkımın başladığını söyledi.

Evlerde 6'sı çocuk 12 kişinin yaşadığını ifade eden Cuabis, İsrail Merkez Mahkemesi'nin belediyenin kararına yönelik sundukları dilekçeyi, bölgenin tarım alanı olduğu gerekçesiyle reddettiğini kaydetti.

Kudüs belediyesi yetkilileri, geçen hafta aileye evlerini 5 gün içerisinde yıkmaları gerektiğini aksi takdirde yıkım işlemleri için kendilerinden 30 bin dolar para cezası alınacağını bildirmişti.

Uzmanlar, İsrail'in, Filistinlilerin kentte sahip olduğu arazilerin yaklaşık yüzde 40'ını tarım arazisi olarak belirlediğini ve bu bölgelerde bina inşaatına izin vermediğini belirtiyor.

Kaynak: AA