Chicago'da 'Kızılderili' Gösterisi

ABD’nin Chicago kentinde, Amerikan yerlileri Kuzey Dakota eyaletindeki petrol boru hattı projesiyle Amerikan başkanlığına seçilen Donald Trump'a tepki gösterdi.



Kluczynski Federal Binası önünde toplanan yerlilere destek veren yüzlerce gösterici, tütsülü kutsama gibi Kızılderili ritüelleri eşliğindeki dans edip ve sloganlar attı. Trump Tower kadar yürüyen Kızılderililere burada çok sayıda Trump karşıtı da katıldı.

Yoğun güvenlik önlemi alan Chicago polisi, göstericilerin yürüyüş güzergahını araç trafiğine kapattı.

Yaptıkları 'yılan dansı ilgi çeken göstericiler, “Boru hattına hayır, Trump’a hayır”, “Yerlilerin hayatı da önemlidir” yazılı pankartlar taşıdı ve “Boru hattı projesi gitmeli”, “Su hayattır' sloganları attı.

Öte yandan kentte Trump karşıtı başka gösteriler de düzenlendi. Bunlardan en geniş katılımlısı Milliennium Parkı’nda gerçekleştirildi. Parkta toplanan protestocular, sloganlar eşliğinde kent sokaklarını dolaştı.

Protestoların mekanı konumundaki Trump Tower da farklı eylemlere sahne oldu. Birçok Amerikalı hazırladıkları pankartlarla Tower önüne gelirken, düğün töreninden çıkan gelin ve damat da yakınlarıyla protestoya katıldı.

Trump Tower çevresinde gün boyu yoğun önlemleri alındı.

Kaynak: AA