Bosna Hersek Buzim Belediye Başkanı Agan Bunic Açıklaması

Yalova Altınova Belediyesi’nin kardeş belediyesi Bosna Hersek Buzim (Bujim) Belediye Başkanı Agan Bunic, Bujim’de yapılan yatırımlar ve desteklerden dolayı Türkiye’ye minnettar olduklarını söyledi.

Bosna Hersek Buzim Belediye Başkanı Agan Bunic Açıklaması
Bosna Hersek Buzim (Bujim) Belediye Başkanı Agan Bunic ve beraberindeki heyeti Altınova’yı ziyaret ederek, kendilerine verilen desteklerinden dolayı Başkan Dr. Metin Oral ve iş adamlarına teşekkür etti. Türkiye TİKA aracılığıyla Bosna’da büyük yatırımlar ve yardımların yapıldığını ifade eden konuk belediye başkanı Agan Bunic, “Altınova bize çok destek oldu. Köklü bir dostluğumuz var ve bu daim olacak. Biliyoruz ki yönetici olarak bizim yerimizde kim olursa olsun Altınova ve Türkiye Bosna’ya yardım etmeye, kucak açmaya devam edecektir. Dostluğumuzun, birlik ve beraberliğimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

Buzim’de bulunan Osmanlı Döneminde inşa edilen ve restorasyonu Türkiye tarafından yapılan Çivisiz Cami (Eski Camii)’nin halıları Altınova Belediyesi tarafından karşılandığını ifade eden Oral, "İslam Kültür Merkezini yapımına Altınova Belediyesi ve Altınovalı işadamları büyük destek verdi. Altınova Bosna’da birçok güzel işin yapımında aracı oldu” dedi.

Kaynak: İHA