AK Parti Antalya Milletvekili Enç Açıklaması

'2017 yılı Ocak ayında Antalya'da açılması öngörülen Sosyal Uyum Merkezi'nde, tedavisini başarı ile tamamlayan ve uyuşturucu bağımlılığını yenen kişilerin topluma yeniden adapte olması için hizmet verilecek'.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, uyuşturucu bağımlılığı tedavisini başarıyla tamamlayan kişilerin yeniden topluma adapte olabilmeleri için Antalya'da 'Sosyal Uyum Merkezi' açılacağını bildirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Enç yaptığı yazılı açıklamada, 2016-2018 yıllarını kapsayan 'Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planı' doğrultusunda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından İstanbul, Ankara ve Antalya olmak üzere 3 pilot ilde 5 adet Sosyal Uyum Merkezi açılacağını kaydetti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2017 yılı bütçe görüşmelerine katıldığını anımsatan Enç, şu bilgileri verdi:

'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Betül Sayan Kaya, bütçe görüşmelerinde Antalya'mız için önemli bir müjde verdi. 2017 yılı ocak ayında Antalya'da açılması öngörülen Sosyal Uyum Merkezi'nde tedavisini başarı ile tamamlayan ve uyuşturucu bağımlılığını yenen kişilerin topluma yeniden adapte olması için hizmet verilecek. Merkezlerde, bağımlılıktan kurtulanlara psiko-sosyal destek, topluma uyum, kötü alışkanlıklardan uzak durma gibi konularda destek olunması planlanırken, buralarda görevlendirilecek personele de Bakanlık tarafından özel eğitim verilecek. Önemli projelere imza atan Bakanlığımız uyuşturucuyla mücadeleye devam ediyor. Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya bu önemli merkez için teşekkür ederiz.'

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer de 'Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız tarafından Antalya'ya çok önemli bir merkez açılıyor. İnşallah, madde bağımlılığı tedavisi sonrası kişilerin bu merkezde topluma daha kolay adapte olabilmeleri sağlanacak. İstanbul ve Ankara'nın yanı sıra Antalya için projelendirilen bu önemli merkez için Sayın Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya çok teşekkür ederiz.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA