Yeniden Büyük Türkiye Ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nca (GENÇKONFED) düzenlen çalıştaya katılmak için Bitlis'in Tatvan ilçesine geldi.

GENÇKONFED tarafından Tatvan'da düzenlenen 'Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı'na, 81 ilden 120 genç katıldı.

Gençler, Orhan'ı üzerinde Cumhurbaşkanlığı logosu ve yeni görevinde başarılar dileyen yazılı pasta ile karşıladı. Orhan gençlere teşekkür ederek, pastayı kesti.

Tatvan Kardelen Oteli'nin Konferans Salonunda düzenlenen çalıştay, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Orhan, yaptığı konuşmada, gençlik konfederasyonunun düzenlediği çalıştayın önemine değindi.

Türkiye'nin dört bir yanından gençlerin çalıştayda buluştuğunu ifade eden Orhan, şöyle konuştu:

'Gençlerimiz, Türkiye'nin doğusundaki medeniyet şehri Bitlis'e geldiler. Sizler şehrinizin temsilcisi olarak buraya geldiniz. Şehrinizin dokusunu, havasını ve duygusunu buraya getirdiniz. Göreceksiniz ki bir elin parmaklarısınız, birsiniz ve berabersiniz hiç bir şeyin sizi ayıramayacağını anlayacaksınız. Bir davanızın olduğunu göreceksiniz. O davanızın şu olduğunun farkına varacaksınız. Bu ülkede din, dil ve ırk gözetmeksizin bin yıldır bir beraberliğimiz ve kardeşliğimiz var. O kardeşliği ebediyen muhafaza etmek bizim davamızdır. Bizim şartımızdır. Ne pahasına olursa olsun biz o davaya sahip çıkacağız ve siz o dava uğruna bugün buradasınız.'

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, yeniden büyük Türkiye olabilmenin tek yolunun kompleks ve hastalıklardan arınmaktan geçtiğini belirterek, 'Milli kimliğimize bürünerek kendimizi, köklerimizi iyi tanıyarak, öz güvenimizin yerine gelmesiyle dünya sahnesinde yerimizi alabilmeyle ancak yeniden büyük Türkiye olabiliriz.' dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Başkanı Bilal Okudan da Bitlis'in Osmanlı tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, 'Bediüzzaman Said Nursi, Abdurrahman Gazi ve Mevlana İdrisi Bitlis-i'nin memleketinde olmanın gururunu yaşıyoruz.' diye konuştu.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ile Ahlat Belediye Başkanı Mümtaz Çoban da çalıştayın kentte hayırlı olmasını temenni etti.

Program, fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kaynak: AA