TSO Kasım Ayı Meclis Toplantısı

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Kasım ayı meclis toplantısı yapıldı.

TSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kasım ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Necati Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.

Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, yönetim kurulu çalışmaları hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi.

TOBB ETÜ Üniversitesi'nin son durumu hakkında da üyelere bilgi veren Yıldırım, 'Kaliteli bir eğitim için yeri ve kaynağı bulduk. Ancak YÖK’ten kararı çıkartamadık. Başaramadığımız için üzgünüz. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na, TOBB ETÜ Rektörümüz Adem Şahin’e verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu proje başarılı olsaydı Türkiye’ye model olacaktı. Şimdi 30 milyon değerinde yeni bir proje ile bu alanı cazibe merkezine dönüştürmeye kararlıyız.' dedi.

Hükümet tarafından 23 ilde uygulanacak cazibe merkezlerine Sivas’ın dahil edilmesi yönünde girişimde bulunduklarını belirten Yıldırım, 'Bu illerde özellikle üretilen ürünler devlet alım garantisi veriyor. Ve anahtar teslimi fabrika yapılıyor. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve ilgili bakanlarımızdan bu konuya talep ettik. Biz, yeni yapılan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne yapılacak yatırımların bu kapsama dahil edilmesini istedik. Bu talebimizin takipçisi olacağız. Çünkü Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne yoğun talep var. Bizlerden yatırım talep eden iş adamlarının 23 ile kaymaması için cazibe merkezi iller arasına alınmamız gerekiyor.' ifadelerini kullandı.

'Banka müdürleri ile yapılan toplantıda iş dünyamızın yaşadığı sorunları kendilerine ilettik.' diyen Yıldırım, şunları kaydetti:

'Mensuplarımızın en büyük şikayetleri arasında bankaların yoğun bir şekilde dedikodu yaptıklarını gördük. Ticaretin bir sır olduğunu ve bu sırrı saklamaları gerekirken tam tersine bankacılar tarafından dedikodu yapıldığını kendilerine ilettik. Takip komisyonu kurarak, herhangi bir bankadan mağdur olan üyemizin sorunlarını çözüme kavuşturacağız. Finans sektöründe ki sorunlar aşılmazsa bankalar 4-5 yıl sonra para verecek kimseyi bulamayabilirler. İşletmelerimizin içerisinde bulunduğu bu zor süreçte destek vermeleri gerekir. Yatırım ortamının korunması ve iyileştirilmesi şarttır. Nasıl ki yatırımın iki ayağından biri fikir diğeri ise finanstır. Gelişmiş ülkelerde işletmeler, öz kaynakları yerine yatırımlarını finans sektörü ile yapıyor. Biz Sivas’ta borcu namus bilen bir yapımız vardır. Herkesin borcu kendi işletmesi için namusudur. Sivaslılar tüm borçlarını ödemiş ve ödeyecektir. Lokal olarak bankalar tarafından mevzuat dışı kötü davranışlar bizlere gelirse disipline sevk ederek, kamuoyuyla paylaşacağız.'

Kaynak: AA