TSF İle Başkent Üniversitesi İşbirliği

TSF ve Başkent Üniversitesi arasında imzalanan protokole göre Liselerarası Satranç Turnuvası düzenlenecek Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Mehmet Haberal: 'Bu ülkenin vatandaşı olarak satranç sporunu çok önemsiyor ve destek veriyoruz' TSF Başkanı Tulay: 'Başkent Üniversitesi ile kısa zamanda çok sayıda başarılı çalışmaya imza attık'.

Türkiye Satranç Federasyonu ile Başkent Üniversitesi arasında 2016 yılının ocak ayında başlayan işbirliği tüm hızıyla devam ediyor.

Üniversite ile yapılan işbirliğiyle hayata geçen Başkent Üniversitesi Uluslararası Açık Satranç Turnuvası ve Milli Takım kamplarının Başkent Üniversitesi'nde yapılmasının yanı sıra imzalanan işbirliği protokolü ile Liselerarası Satranç Turnuvası da düzenlenecek.

Türkiye Satranç Federasyonu ve Başkent Üniversitesi işbirliği protokolü imza törenine, Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, Rektör Prof. Dr. Ali Haberal, Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Gülkız Tulay, başkan vekili Aşkın Keleş, yönetim kurulu üyesi Nilüfer Çınar Çorlulu, Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı, TSF Genel Sekreteri Sedat Fırat, antrenör Aylin İbişoğlu, Başkent Üniversitesi satranç takımı sporcuları ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti.

Başkent Üniversitesi Kurucu Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, TSF Başkanı Gülkız Tulay ve Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal tarafından imzaları atılan protokol kapsamında, her yılın temmuz ayında Uluslararası Satranç Turnuvası düzenlenecek. Ayrıca, Başkent Üniversitesi tesislerinde milli takım kampları organize edilecek ve her yıl mart ayında Liselerarası Satranç Turnuvası hayata geçirilecek.

İmza töreninde konuşma yapan Mehmet Haberal, Türkiye'nin çok zor şartlarda kurulduğunu ifade ederek, bilimsel olduğu kadar sportif alanda da çalışmalar yaparak bu ülkeye vefa borçlarını ödemeye çalıştıklarını söyledi.

Haberal, Türkiye'nin artık bilim ihraç eden bir ülke konumuna geldiğini belirterek, 'Dünyanın birçok ülkesinde kongreler düzenliyoruz ama yetmez. Gelişmenin çıtası yoktur. Bu ülkenin vatandaşı olarak satranç sporunu çok önemsiyor ve destek veriyoruz. Satranç sporuyla ilgilenen bir öğrencimizin hayatında ufak bir fark yaratabilirsek, bu bizim için çok büyük bir kazanımdır.' ifadelerini kullandı.

TSF Başkanı Gülkız Tulay ise Başkent Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde üst düzey uluslararası bir turnuva organize ettiklerini hatırlatarak, şunları söyledi:

'Milli Takım kamplarımızı, üniversitemizin ev sahipliğinde, oldukça başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Şimdi ise üniversitemizin destekleri ile Liselerarası Satranç Turnuvası yapacağız. Başkent Üniversitesi ile kısa zamanda çok sayıda başarılı çalışmaya imza attık. Başkent Üniversitesi yönetimine, satranç sporuna verdikleri destek dolayısı ile teşekkür ediyoruz. Kurduğumuz işbirliği, umuyorum uzun yıllar devam eder.'

Başkent Üniversitesi Rektörü Ali Haberal, sadece bilimsel değil sportif alanda da çok önemli çalışmalar yaptıklarının altını çizerek, 'TSF ile yaptığımız işbirliğini üst düzeyde sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Bu işbirliğinin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Son derece başarılı ve insana yatırım yapan faaliyetleri hayata geçiren TSF yönetimini de tebrik ederiz.' diye konuştu.
Kaynak: AA