Suriyeli Engelli Aileye Mardin Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sahip Çıktı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak geldikleri Mardin’in Midyat ilçesinde, zor durumda kalan Suriyeli bedensel engelli aileye Mardin Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü sahip çıktı.

Suriye'nin Hama kentinden iç savaşın şiddetlenmesi Midyat ilçesine gelen Suriyeli bedensel engelli Abdülkerim Hasan (48) ve Safe Selami çiftine Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, çeşitli yardımlarda bulunmuştu. Kaymakam Bingöl, Suriyeli bedensel engelli ailenin Ortaçarşı Mahallesi'nde bir eve yerleştirmiş ve acil ihtiyaçlarını karşılamıştı.

Bunun üzerine Suriyeli bedensel engelli Abdülkerim Hasan ve Safe Selami çiftinin, 2'si engelli 4 çocuklarıyla yaşam mücadelesine Mardin Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürlüğü ekipleri, yardım taleplerine sesiz kalmayarak seferber oldu.

Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk’ün talimatıyla, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde AR-GE birimi, Sosyolog Mehmet Altuntaş, Psikolog Zeynep Kaya, Mahalle Muhtarı Hüseyin Köz eşliğinde Suriyeli aileliği ziyaret ederek, çalışma başlattı.

Suriyeli aileleri kaldıkları evde ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.

Sosyolog Mehmet Altuntaş, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyeli aile ile görüştüklerini bunun üzerine işlemlerini başlattıklarını, engelli sağlık raporunu sağlık kuruluna sunacaklarını ve inşallah ailemizin artık Türkiye Cumhuriyeti Devletinin koruması altında olduğunu tüm Suriyeli vatandaşlarımıza göstereceklerini söyledi.

Altuntaş, 'Suriyeli ailemizin kayıtlarını oluşturarak gerekli yerlere yönlendirip hem engelli kimliği hem de sağlık kurulu raporu çıkartıp bakanlığımızın hizmet modellerini sunmaya başlayacağız. Aile ve çocuklar için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Mardin Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) İl Müdürü Hüsnü Bengin Efetürk’ün çok ciddi katkıları var. Kendisi de duyarlı bu alanda Mardin’de güzel şeyler oluyor.' diye konuştu.

Baba Hasan, Arapça yaptığı açıklamada, bu yaklaşan kış şartlarında kendilerine sahip çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm Türkiye halkına teşekkür ettiğini aktardı.

Muhtar Hüseyin Köz ise, 'Mardin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, ilk günden itibaren faaliyete geçtiler. Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür ediyorum. Bu Suriyeli ve tüm Suriyeliler'e sahip çıktığı için çok teşekkür ederim.' diye konuştu.

Abdülkerim Hasan (48) ve Safe Selami çiftinin 2'si engelli 4 çocuklarından 17 yaşındaki Merve ve 15 yaşındaki Hammed'in bedensel engelli olarak yaşamlarını sürdürüyorlar.

Kaynak: AA