SERÇEV Yararına Resim Sergisi

Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) yararına düzenlenen serginin açılışı Başbakan Yardımcısı Türkeş tarafından yapıldıBaşbakan Yardımcısı Türkeş:'Bir sivil toplum örgütünün büyük bir sorumluluk projesidir SERÇEV. Uzun bir süredir ben çalışmalarını takip etmeye çalışıyorum. Hep güzel şeyler yapıyorlar. Bir taraftan insan olarak ne kadar çok yapmamız gereken şey olduğunu, diğer taraftan da toplum olarak ne kadar çok eksiğimiz olduğunu bize gösteriyorlar'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Serebral Palsili Çocuklar Derneği (SERÇEV) yararına düzenlenen serginin açılışını yaptı.

Türkeş, SERÇEV Engelsiz Sanat Evinde eczacı ve ressam Dilek Özdemir tarafından düzenlenen serginin açılışında, SERÇEV'in çalışmalarına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

SERÇEV'in önemli görevler üstlendiğini belirten Türkeş, şunları söyledi:

'Bir sivil toplum örgütünün büyük bir sorumluluk projesidir SERÇEV. Uzun bir süredir ben çalışmalarını takip etmeye çalışıyorum. Hep güzel şeyler yapıyorlar. Bir taraftan insan olarak ne kadar çok yapmamız gereken şey olduğunu, diğer taraftan da toplum olarak ne kadar çok eksiğimiz olduğunu bize gösteriyorlar. Serebral Palsili çocuklar için daha yapılacak çok işler var. Çocukların okula giderken ulaşımından, okuldaki faaliyetlerine kadar birçok çalışma yapıyorlar ve yapacaklar.'

Daha sonra resim sergisini gezen Türkeş, serebral palsili çocuklar ve aileleriyle sohbet etti. Çocukların taleplerini dinleyen Türkeş, onlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ressam Dilek Özdemir ise SERÇEV yararına sergi açmaktan büyük keyif aldığını belirterek, 18 yıldır resim yaptığını ve ikinci kişisel sergisini açtığını söyledi.

Sergide 34 resminin sanatseverlerin beğenisine sunulduğunu anlatan Özdemir, serginin 22 Kasım'a kadar görülebileceğini kaydetti.
Kaynak: AA