Rakoczi Müzesi'ni 2 Bin Kişi Ziyaret Etti

Erdel Beyi ve Macaristan Kralı II. Ferenc Rakoczi'nin 1720-1735'te Osmanlı'nın misafiri olarak kaldığı ve müzeye dönüştürülen Türk-Macar dostluğunun kültürel simgesi haline gelen evini 2 bin kişi ziyaret etti.

Rakoczi Müzesi Müdürü Ali Kabul, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avusturyalıların Macaristan'ı işgal ettiği sırada, bağımsızlık savaşı başlatan Rakoczi'nin, vadedilen yardımların gelmemesi üzerine, 250 kişilik maiyetiyle Osmanlı topraklarına geldiğini ve Tekirdağ'da 15 yılı aşkın süre kaldığını söyledi.

Rakoczi'nin, Tekirdağ'da misafir olarak kaldığı evin 1931'de Macar Hükumeti tarafından satın alınarak aslına uygun olarak yeniden inşa edildiğini ifade eden Kabul, bu yılın 9 ayında 2 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.

Kabul, şöyle devam etti:

'Bu yıl yaşanan terörizm olaylarından dolayı müzeye çok ziyaretçi gelmedi. Bu yıl daha çok Türk ziyaretçiler müzeye ilgi gösterdi. Macar turistlerin bu yıl sayısı çok azdı. Müzeye gelen turistlerin daha çok Rakoczinin kendi eli ile yaptığı oyma koltuğa ve orjinal eşyalara ilgi gösteriyor.'

Kaynak: AA