Patrick Bartholomeos İle Türkyılmaz Arasında Çipras Sohbeti

Fener Rum Patriği Patrick Bartholomeos, Bursa’nın Mudanya ilçesinde bir dizi ziyaretlerde bulundu. Bartholomeos’un, geçtiğimiz aylarda Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı ziyaret ettiğini söylemesi üzerine Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Çipras’ı ilçeye davet etmeyi düşündüğünü söyledi.

Patrick Bartholomeos İle Türkyılmaz Arasında Çipras Sohbeti
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı makamında ziyaret eden Bartholomeos, başkanla bir süre sohbet etti. Geçtiğimiz aylarda Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ı ziyaret ettiğini anlatan Bartholomeos, "Geçenlerde kendisini ziyaret ettim. Çok samimi bir ortam vardı. Kendisi bizi çok güzel karşıladı. Kendisi tam bir barış adamı" dedi.

Bunun üzerine Hayri Türkyılmaz, "Mudanya barışın başkentidir. Kendisini Mudanya’ya davet etmeyi düşünüyorum" dedi.

Bartholomeos, "Çipras’ı davet edin hemen gelir" cevabını verdi.

Türkyılmaz, daha sonra Bartholomeos ve İstanbul’daki okullardan gelen 98 öğretmen ve öğrenci ile birlikte Uğur Mumcu Kültür Merkezini ziyaret ederek, Mudanya Mütareke binası önünde toplu fotoğraf çektirdi. Tarihi evlerin bulunduğu Girit Mahallesi’ni gezen Bartholomeos, Mudanya’ya hayran kaldığını belirtti.

Mudanya’daki ziyaretinin ardından Kumyaka Mahallesi’ndeki Başmelekler Kilisesi’ni de ziyaret eden Bartholomeos, burada ilahi okudu. Bartholomeos ardından Tirilye’de Kemerli Kilisesi’ni de inceledi.
Kaynak: İHA