Muğla Valisi Çiçek Açıklaması

'(15 Temmuz darbe girişimi) Cumhurbaşkanımızın otelde yaptığı açıklamanın ardından milletimiz meydanlara indi. Cumhurbaşkanımızı Marmaristen güvenli bir şekilde yolcu ettik. Hainler emellerine ulaşamadı'

Muğla Valisi Amir Çiçek, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine ilişkin 'Cumhurbaşkanımızın otelde yaptığı açıklamanın ardından milletimiz meydanlara indi. Cumhurbaşkanımızı Marmaristen güvenli bir şekilde yolcu ettik. Hainler emellerine ulaşamadı.' dedi.

Menteşe ilçesindeki Muğla Öğretmenevi'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen Çiçek, 15 Temmuz öncesinde ve sonrasında terör odaklarını önlemek için etkin bir şekilde mücadele verdiklerini söyledi.

Muğla'da darbe girişimi öncesinde de FETÖ okullarını kontrol ettiklerini belirten Çiçek, 'Zannetmeyin ki 15 Temmuz'dan önce devletimiz çalışma yapmıyordu. Özellikle Muğla'da kurduğum bir ekiple bu okulları denetledik. Gereken cezalar verildi, kapatmalara kadar da gidildi. Ama hepsi yargı denetiminde yapıldı.' diye konuştu.

15 Temmuz'da milletin devletine, bayrağına, vatanına sahip çıkarak ülkeyi kötü emelleri için ellerine geçirmeye çalışan terör odaklarına teslim etmediğini anlatan Çiçek, 'Cumhurbaşkanımızın otelde yaptığı açıklamanın ardından milletimiz meydanlara indi. Cumhurbaşkanımızı Marmaris'ten güvenli bir şekilde yolcu ettik. Hainler emellerine ulaşamadı.' ifadelerini kullandı.

Olay gecesi ve hemen ardından suikast timi başta olmak üzere bu örgüte yardım eden, yanında bulunan kişileri tespit etmek için çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çiçek, millete yapılanların kimsenin yanına kar bırakılmayacağını, gelen ihbarların tümünü değerlendirdiklerini bildirdi.

FETÖ'ye destek veren bazı kurumları lağvederek vatandaşların kullanımına açtıklarına dikkati çeken Çiçek, kentte 17 yurt, 14 okul, 8 derneğin kapatıldığını, taşınmazlarının da Hazineye devredildiğini vurguladı.

Bugüne kadar FETÖ'ye destek verdiği belirlenen bin 146 devlet memuru hakkında soruşturma başlattıklarını anlatan Çiçek, bu kişilerden 432'sinin görevden uzaklaştırıldığını, 250'sinin tutuklandığını, 459 kişinin görevden atıldığını, 122 kişi hakkında adli kontrol verildiğini, 5 kişinin de arandığını kaydetti.

Çiçek, örgüt ile bağlantılı olduğu tespit edilen 281 sivil hakkında soruşturma yapıldığını, bu kişilerden 154'ünün tutuklandığını, 127 kişinin de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını açıkladı.

Muğla ve ilçelerinde FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadelenin sürdüğünü kaydeden Çiçek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu günden beri güçlü bir devlet olduğunu, bundan sonra da güçlü olmaya da devam edeceğini vurguladı.
Kaynak: AA