Memur-Sen İlçe Temsilcilerine Belge

Memur-Sen Muğla İl Divan toplantısında, ilçe temsilcilerinin temsilcilik belgeleri verildi. Menteşe Öğretmenevinde düzenlenen İl Divan toplantısına Memur Sen İl Başkanı Önder Uçak, Memur-Sen’e bağlı şube başkanları, kadın ve engelliler komisyonu başkanları ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Memur-Sen İlçe Temsilcilerine Belge
İl Divan toplantısında konuşan Memur-Sen Muğla İl Başkanı Önder Uçak, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Memur-Sen olarak bir kişinin bile haksızlığa uğramaması için gereken hassasiyeti ortaya koyduklarını söyledi.

Uçak, “Sendikal, siyasal veya başka husumetleri ‘FETÖ’ üzerinden görmeye çalışan insanları gördük. Kendisine ne kadar kahramanmış desinler diye herkese çamur atan hikâyelerle ilişkiler kuran, bu davranışları ile hem karşı tarafa zarar verip, hem de kendinin ödüllendirileceğini düşünenleri gördük. İşte tam bu noktada bu kişilerin toplum tarafından bilinen kimlikleriyle İslâm’a ve Müslüman’a ne kadar zarar verdiklerini gördük. Ne kendimizi Emniyet’in ve istihbaratın yerine koyduk, ne de hakim, savcı olduk. Yapılan mücadeleyi destekledik, köstek olacak en küçük bir tavrımız olmadı. Bir kişinin bile haksızlığa uğramaması için gereken hassasiyetin gösterilmesini istedik. Kamuda iş güvencesi olmasaydı, FETÖ kamunun tamamını ele geçirirdi. FETÖ, iş güvencesinin esnek olduğu, istihdamın farklı yürüdüğü TÜBİTAK’ta ve KOSGEB’de tulum çıkarttı. 657, bu milleti FETÖ’nün darbesinden ve tulum çıkarmasından korumuştur” dedi.

Ülkenin normalleşmesi için herkesin kendi işini yapmasını istediklerini belirten Uçak, “Büyük mücadeleler sonucu elde ettiğimiz kazanımlar, hedef kitlelere tek tek anlatılarak ilimizde tüm kamu çalışanlarının gündemini oluşturacaktır. Yoksa gündemi başkaları oluşturur ve yanlışı düzeltmek bazen imkânsız olabilir” dedi.

Toplantıda Memur-Sen ilçe temsilcilerine temsilcilik belgeleri Memur-Sen İl Başkanı Önder Uçak ve Memur-Sen’e bağlı Şube Başkanları tarafından verildi.

Kaynak: İHA