Kalkınma Bakanı Elvan 15 Temmuz Şehidi Özsoy'un Ailesini Ziyaret Etti

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarının gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında yaralanan ve 4 aylık yaşam mücadelesinin ardından şehit olan Özcan Özsoy’un ailesini ziyaret etti.

Kalkınma Bakanı Elvan 15 Temmuz Şehidi Özsoy'un Ailesini Ziyaret Etti
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde demokrasi mücadelesi verirken yaralanan ve 4 aylık yaşam mücadelesinin ardından şehit olan Özcan Özsoy’un ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Elvan’ı şehidin babası Zeynel Abidin Özsoy, ağabeyi Tekin Özsoy, Haymana Kaymakamı Turan Erdoğan ve vatandaşlar karşıladı.

“Bu kahraman şehitlerimizin sayesinde bizler ayaktayız”

Kurulan taziye çadırında şehidin yakınları ile bir araya gelen Elvan, burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz’daki bu kahraman şehitlerimizin sayesinde bizler ayaktayız. Milletimiz 15 Temmuz’da destan yazdı. 15 Temmuz bu milletin ikinci Kurtuluş Savaşı’dır. Millet Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek, bu FETÖ’cü hainlere dur demiştir. Biz bu millet düşmanlarıyla sonuna kadar mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Erkekliğimden utandım”

Şehidin ağabeyi Tekin Özsoy, o gece yaşananları gözyaşları içinde Elvan’a anlatırken, “O gece kardeşim ve 14 yaşındaki yeğenim ile birlikte Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydik. FETÖ mensupları tarafından yoğun ateşe maruz kaldık. O anda ortalık bir anda karıştı. Bu esnada ben kardeşimi kaybettim. Kaşının orasından vurulduğumu gördüm. Hastaneye doğru giderken, orada bir kadın omzunda 4, 5 yaşlarındaki çocuğu ile bağırıyordu. Ben hemen kadına dönerek, havadan ateş ediyorlar indir çocuğu dedim. Kadın da bana, ‘Vatansız yaşayacağına, bu vatan için ölsün’ deyince ben erkekliğimden utandım. Kardeşim Özcan’ı aradım evini aradım yok. En son Gazi Hastanesinde buldum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA