Kabaceviz Şelaleleri'nde Görsel Şölen

Samsun'un Çarşamba ilçesindeki Kabaceviz Şelaleleri, çevresindeki ormanların sarı ve kırmızının farklı tonlarına bürünmesiyle oluşan görsel şöleni fotoğraflamak isteyenleri ağırlıyor.

Samsun'un Çarşamba ilçesinde bulunan ve sonbaharda adeta görsel şölen sunan Kabaceviz Şelaleleri, fotoğraf tutkunlarının gözdesi haline geldi.

Çarşamba'ya 30 kilometre uzaklıktaki Kabaceviz Şelaleleri, piknikçilerin yanı sıra gezi, trekking, dağcılık ve foto safari meraklılarından ilgi görüyor. Sonbaharla sarı ve kırmızının farklı tonlarına bürünen şelale çevresindeki ormanlar, ziyaretçilerine birbirinden güzel manzaralar sunuyor.

Üç aşamalı şelalelerin birleşiminden oluşan Kabaceviz Şelaleleri'nin ikinci kademesinde bulunan şelale 60 metreye yakın yükseklikten dökülüyor. Ağaçların aldıkları farklı renkler ve şelalenin oluşturduğu doğal güzellik, fotoğraf tutkunlarını kendisine hayran bırakıyor.

Doğaseverlerin daha kolay ulaşabilmesi için Büyükşehir Belediyesinin şelale yolunda çalışma yapmasıyla ulaşım olanakları geliştirilen Kabaceviz Şelaleleri'nin ziyaretçileri, günden güne artıyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesince Kabaceviz Şelaleleri'ne düzenlenen foto safari ile öğrenciler, 'doğa harikası' şelaleleri yakından görme fırsatı buldu.

Öğrencileri ile Kabaceviz Şelaleri'ne gelen Ondokuz Mayıs Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Beste Nigar Erdem, şelaleye ilk kez geldiklerini belirterek, 'Doğa harikası şelaleye daha önce gelmediğimiz için üzülüyoruz. Fotoğraf meraklıları için özellikle bu aylarda fazlası ile malzeme verebilecek bir mekan.' ifadesini kullandı.

İletişim Fakültesi öğrencisi Tayfur Kara da Kabaceviz Şelaleleri'ndeki görsel şöleni fotoğraflama fırsatı buldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: AA