İzmir'de Dolandırıcılık Şebekesine Operasyon

Buca ilçesinde, 'devletin hibe destekli kredisinden yararlandırmak' vaadiyle küçük ve orta ölçekteki işletmeleri dolandırdığı iddia edilen şebekeye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı Şebekenin bu yöntemle yaklaşık 500 iş yeri sahibini dolandırarak 345 bin lira haksız kazanç sağladıkları belirtildi Adliyeye sevk edilen zanlılardan 2'si tutuklandı.

İzmir'in Buca ilçesinde, kurdukları şirket aracılığıyla 'devletin hibe destekli kredisinden yararlandırmak' vaadiyle şirket sahiplerini dolandırdıkları öne sürülen şebekeye yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 zanlıdan 2'si tutuklandı.

İzmir Asayiş Şubesi Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Buca'daki bir şebekenin küçük ve orta ölçekli işletme sahiplerini, 'devletten hibe destekli kredi' sağlama vaadiyle dolandırdığı yönündeki ihbar üzerine takip başlattı.

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğinden sorumlu Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Seda Öğretmen'in koordinesinde sürdürülen çalışmada, şebekenin, telefonla ulaştığı küçük ve orta boy işletmelerin sahiplerine 'devlet tarafından yüzde 50'si hibe, kalanı 2 yıl sonra 60 ay vadede ödeme imkanlı kredi desteği verildiği, hesaplarına 690 lira ücret yatırmaları karşılığında bu krediden yararlanmalarını sağlayacak başvuru formunu hazırlayacaklarını' söylediklerini tespit etti.

Öğretmen'in şebeke üyeleriyle iletişime geçerek şüphe uyandırmadan krediden faydalanmak isteğini ilettiği, titizlik içerisinde aldığı bilgileri değerlendirmesinin ardından operasyon talimatı verdiği öğrenildi.

Ekipler, belirlenen adreslere operasyon düzenleyerek Buca'da 8, Edirne'de de bir kişiyi gözaltına aldı. Adreslerdeki aramalarda farklı illerdeki yaklaşık bin 500 şirketin bilgileri ele geçirildi. Şebekenin 500'e yakın iş yeri sahibini dolandırarak 345 bin lirasını aldıkları belirlendi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 9 zanlıdan S.D. ve B.G.O. tutuklanırken, diğerleri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: AA