İVEK Vakfı Mütevelli Heyeti İlk Toplantısını Yaptı

Kurucuları arasında Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da olduğu İVEK İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri Vakfı'nın ilk mütevelli heyet toplantısı gerçekleştirildi.

İVEK'ten yapılan açıklamaya göre bu yılın mayıs ayında kurulan ve 'İlaç, Eczacılık, Sağlık Bilim ve Teknolojileri' alanlarında değer üretmeyi hedefleyen İVEK Vakfı'nın, ilk mütevelli heyeti toplantısı İstanbul'da düzenlendi.

Üyeler, söz konusu toplantıda, Türkiye'de ilaç ve eczacılık alanında nasıl katkı sağlanabileceğini tartıştı.

Aynı zamanda vakfın misyon ve vizyonuna uygun stratejik hedeflerinin de belirlendiği toplantıda, vakfın yönetim kurulu da seçildi.

Buna göre vakfın Mütevelli Heyet Başkanlığına, daha önce Sağlık Bakanlığı Müsteşarlığı da yapan AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar getirildi.

Başkan yardımcılarının Hasan Basri Aktan, Öznur Çalık, Mehmet Domaç ve Prof. Dr. Sabahattin Aydın'ın olduğu toplantıda, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Tokaç, Mücahit Yinanç, İbrahim Yavuz, Necip Mercan, Kamil Güdük, Arafat Salih Aydıner ve İsa Taktak'tan oluştu.

Hüseyin Kenan Aktan, Cengiz Dulkadir ve Abdil Yavaş da vakfın denetim kurulu üyeliğine getirildi.

Bu arada Sağlık Bakanı Akdağ'ın, Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte Trabzon ve Rize'de bulunması dolayısıyla toplantıya katılamadığı bildirildi.

Kaynak: AA