Hayvan Barınağında Her Kediye Özel Ev

Türkiye'nin iklim özellikleri açısından en zorlu kentlerinden biri olan Erzurum'da, her türlü bakımları yapılan sahipsiz kedilerin rahat edebilmesi için ahşap minyatür evler tasarlandı Erzurum Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Şube Müdürü Birdal: 'Sahipsiz hayvanlara sahipsizmiş gibi davranmıyoruz. Hepsini birer ev sahibi yapacağız. Mevcut kedi bakım evimiz var. Şimdi de bu bakım evinin içi ve bahçesinde tüm kedilerimize, tasarımı da bize ait olmak üzere, işçiliği de ustalarımız tarafından yapılan minyatür kedi evleri hazırladık'

FAHRETTİN GÖK - Yüksek rakımı ve sert iklim koşulları nedeniyle Türkiye'nin en soğuk kentlerinin başında gelen Erzurum'da sahipsiz kedilerin konforu ve sıfırın altında 40 dereceyi bulan soğuk havadan etkilenmemesi için minyatür evler yapıldı.

Erzurum'da aşılama, kısırlaştırma ve adli konular dolayısıyla kent merkezi ile ilçelerden getirilen yüzlerce sahipsiz hayvana Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınağı Rehabilitasyon Merkezi'nde özenle bakılıyor.

Bu hayvanların bakım, rehabilitasyon ve tedavisinin de gerçekleştirildiği merkez bünyesindeki kedi bakım evinde yeni bir proje hayata geçirildi.

- Kedilere minyatür ev

Bu çerçevede merkezde oluşturulan atölyede kediler için minyatür evler yapılmaya başlandı. Görevlendirilen iki kurum personeli, üzerinde kedi figürlerinin işlendiği, 35 santimetre boyunda ve 25 santimetre eninde ahşap evler yapıyor.

Görevlilerin şimdiye kadar hazırladıkları minyatür evler kedi bakım evi içine yerleştirilmeye başlandı.

Veteriner İşleri Şube Müdürü Ahmet Çağrı Birdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl kedilerle alakalı farklı bir çalışmaları olduğunu, bu kapsamda kedi evleri yaptıklarını söyledi.

Kedilerin kış aylarında hem kendi evleri içinde daha sıcak bir ortamda kalmaları hem de onlara yapılacak müdahalelerin rahat olması için bu evlerin hazırlandığı aktaran Birdal, şöyle konuştu:

'Büyükşehir Belediyesi olarak muhtemelen her kedimize yeni bir ev tahsis edeceğiz. Bütün sahipsiz hayvanlara bakıyoruz. Sahipsiz hayvanlara sahipsizmiş gibi davranmıyoruz. Hepsini birer ev sahibi yapacağız. Daha önceden inşa edilen kedi evimiz var. Şimdi de tüm kedilerimize, tasarımı da bize ait olmak üzere, işçiliği de ustalarımız tarafından yapılan minyatür kedi evleri hazırladık. Bunlar bakım evi içine yerleştirilmeye başlandı. Bu evlere kedilerin isimlerini koymasak da numaralandırma yoluna gideceğiz. Tapularını da kedilerimize hediye edeceğiz.'

- 'Aile ortamı sağlamaya çalışıyoruz'

Bu evlerin uzun süren bir proje ve tasarım sürecinin ardından üretilmeye başlandığını dile getiren Birdal, 'Kalıplar hazırlandıktan sonra ustalarımız seri üretime geçtiler. Birkaç tanesinin birden kesimini yapabiliyoruz.' dedi.

Birdal, bakım evinde kedilerin sürekli olarak tutulmadığını ve sahiplendirildiğini söyledi. Birdal, 'Bu sirkülasyonun içerisinde 35 ile 50 arasında kedimiz sürekli oluyor. Bakım evinde ısıtmalar bu yıl için artırıldı. Eskiden barınak diye insanların kafasında oluşan algıyı değiştiriyoruz. Burada aile ortamını sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca sadece kedi eviyle özel olarak ilgilenen personellerimiz var.' ifadesini kullandı.
Kaynak: AA