Havacılığı Sevdirmek İçin Çalışıyorlar

Samsun'da 19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübünce isteklilere yamaç paraşütü, insansız hava aracı, mikrolayt, model uçak yapımı ve pilotaj eğitimleri verilerek havacılık faaliyetleri sevdirilmeye çalışılıyor.

Samsun'da faaliyet gösteren 19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübünce isteklilere yamaç paraşütü, insansız hava aracı, mikrolayt, model uçak yapımı ve pilotaj eğitimleri veriliyor.

19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Ulukan Abacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, havacılıkla ilgili bütün branşlarda aktif olarak eğitim verdiklerini söyledi.

Samsun'un havacılık alanında önemli bir merkez ve marka olması için çalıştıklarını dile getiren Abacı, '2 yıl içinde havacılığın bütün branşlarında kurslar açarak çok sayıda insanı havacılıkla tanıştırdık. Kimine yamaç paraşütü eğitimi verdik, kiminin serbest paraşütle atlamasına katkı sağladık.' dedi.

İnsansız hava aracı kullanımı konusunda kurs ve sertifika veren Türkiye'deki birkaç merkezden biri olduklarını bildiren Abacı, pilotaj ve mikrolayt eğitimleri ile uçma tutkusu bulunanları uçurup pilot sertifikası almalarına yardımcı olduklarını anlattı.

Abacı, her aileden bir kişiyi havacılıkla tanıştırmayı amaçladıklarını ifade etti.

19 Mayıs Havacılık Gençlik ve Spor Kulübünce gerçekleştirilen etkinlikte Vezirköprü ilçesindeki Şahin Kanyonu'ndan atlayan paraşütçü Cengiz Koçak, Atakum ilçesindeki Batıpark alanında mikrolaytla uçuş yaptı.
Kaynak: AA