'Güneşin Altın Yumurtası' Kitabı Tanıtıldı

Malatyalı kayısı üreticisi ve aynı zamanda fotoğraf sanatçısı olan Orhan Alkaya, yaklaşık 8 yılda hazırladığı ‘Güneşin Altın Yumurtası’ isimli kitabında kayısının meşakkatli yolcuğunu konu aldı.

'Güneşin Altın Yumurtası' Kitabı Tanıtıldı
Malatya Ticaret Borsası fuaye alanında düzenlenen kitap tanıtım programına Malatya Valisi Mustafa Toprak, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey ile çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılışında konuşan Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, "Asıl mesleği kayısı tüccarlığı olan borsamız üyesi Orhan Alkaya’ya bu güzel fotoğrafları kitaplaştırarak Malatya’nın ve kayısının tanıtımına sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Özbey, Alkaya’nın hazırladığı ‘Güneşin Altın Yumurtası’ adlı kitabının Malatya kayısısına değer katacağına inandığını da söyledi.



Orhan Alkaya ise yaklaşık 50 yıldır kayısı üreticiliği yaptığını belirterek "Kayısıya bir yorum borcum var. Ayrıca dünyanın kayısı üretiminin büyük bir kısmını karşılayan bir ilin şimdiye kadar görsel belleğini oluşturamaması ve kayısı konusunda görsel bir arşiv beni bu çalışmaya itti" diye konuştu.

Alkaya, kayısının öyküsünü tohumdan sofraya anlatan bir kitabı hazırladıklarını ifade ederek emeği geçen ve desteklerini esirgemeyen Malatya Ticaret Borsası ve Malatya Pazarı’na teşekkür etti.

‘Güneşin Altın Yumurtası’ isimli kitabın sunumunun ardından söz alan Vali Mustafa Toprak da kitabın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek "Emeğin alın terinin ta çekirdekten o midelerimizi besleyen bir noktaya gelmesine kadar tüm zaman dilimlerini güzel bir şekilde kitaba yansıttığı için Orhan Alkaya’ya teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Malatya’nın en önemli değer ürünü olan kayısının meşakkatli yolculuğunun kitaba yansıtıldığını belirten Toprak, "Biz de buradan yola çıkarak kayısının o alın terinin karşılığını bulabilmesi adına gerek valiliğimiz gerek borsamız gerek katkı sağlayanlarla birlikte daha iyi noktalara ulaşabilmesi için bizlere de büyük görev düşüyor" ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Orhan Alkaya tarafından Vali Toprak ve Ticaret Borsası Başkanı Özbey’e ’Güneşin Altın Yumurtası’ kitabı hediye edildi.
Kaynak: İHA