Fas'ta Balıkçının Çöp Kamyonu Presinde Hayatını Kaybetmesi

Huseyme'de bir balıkçının çöp kamyonu presinde ezilerek yaşamını yitirmesi, gül ve mumlar taşıyan binlerce eylemci tarafından protesto edildi Eylemci grup, kentin sosyal ve ekonomik bakımdan kalkınması, balıkçının ölümünde sorumlulukları bulunanların adalete teslim edilmesi ve soruşturmanın detaylarına ilişkin bilgi verilmesini istedi.

Fas'ın Huseyme kentinde bir balıkçının çöp kamyonu presinde ezilerek hayatını kaybetmesi protesto edildi.

Kent merkezindeki büyük meydandan başlayan yürüyüşe, 'balıkçıya vefa göstermek ve haksızlığa karşı durmak' için gül ile mumlar taşıyan yaklaşık 60 bin kişi katıldı.

Slogan atan grup, taleplerinin gerçekleştirilmemesi durumunda sivil itaatsizlik yapabilecekleri tehdidinde bulundu.

Daha sonra ellerindeki gülleri balıkçının öldüğü yere bırakan eylemciler, yürüyüşün başladığı büyük meydana dönerek taleplerinin yer aldığı bir dosyayı okudu.

Dosyada ağırlıklı olarak, Huseyme kentinin sosyal ve ekonomik bakımdan kalkınması, balıkçının ölümünde sorumlulukları bulunanların adalete teslim edilmesi ve soruşturmanın detaylarına ilişkin bilgi verilmesi gibi talepler yer alıyor.

Eylemi organize eden yetkililerden Adnan er-Raşidi de Huseyme'deki gösterilerin işe yaramaya başladığını, kentteki bazı sağlık hizmetlerinde iyileştirilmeler hissettiklerini bildirdi.

Fas'ın kuzeyindeki Huseyme kentinde geçen ay yaşanan olayda balıkçı Muhsin Fikri, el konulan balıklarını çöp kamyonundan almaya çalışırken presleme haznesinde sıkışarak ölmüştü. Muhalefet partileri ve insan hakları dernekleri, bu olayla ilgili gösteri çağrısında bulunmuştu.
Kaynak: AA