Evcil Hayvanlar Parkı, Ziyaretçilerini Ağırlıyor

ANKARA – Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan ve 18 yıldır, 7’den 70’e her yaştan ziyaretçilerine hayvan sevgisi aşılayan Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, Sonbahar’ın güzel günlerinde konuklarını ağırlıyor.

Evcil Hayvanlar Parkı, Ziyaretçilerini Ağırlıyor
Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nca Keçiören’in Uyanış Mahallesi’nde,19 dönümlük alana kurulan Evcil Hayvanlar Parkı’nda, Ankara keçisinden Ankara kedisine, tavşanlardan midilli atlarına, köpekten balığa kadar birçok hayvan türü ziyaretçileriyle buluşuyor. Parkta nesli tüketmekte olan çok sayıda hayvan türü de özel koruma altına alınıyor, bakım ve beslenmeleri sağlanıyor.

Öğrenciler turlarla parka geliyor

Ankara’nın önemli parklarından biri olan ve hayvanların korunmasına, çoğalmasına da imkan sağlanan parkta, onlarca tür hayvan barındırılıyor.

Başkent’in simgelerinden Ankara kedisiyle tanışmak ve bu ırk hakkında doğru bilgi edinmek isteyenler için hazırlanan Ankara kedisi bölümünde, bu konuda ayrıntılı bilgiler bulunuyor. Nesli tükenme tehlikesi altında olan daha birçok hayvan da burada koruma altına alınarak, devamlılıkları sağlanıyor. Keçiören Evcil Hayvanlar Parkı, 10.00-23.00 saatleri arasında Ankara’nın her semtinden misafirlerini ağırlarken, öğrenciler için okullar tarafından düzenlenen turlarla da Başkentli çocuklara hayvan sevgisi aşılanıyor.
Kaynak: İHA