Diyarbakır'da Yaşananlara Şiirli Tepki

Türkiye’nin önemli tarihi şehirlerinden olan ve 9 bin yıllık geçmişi ile 33 medeniyete beşiklik yapmış Diyarbakır’da son bir yılda yaşanan olaylara tepki gösteren 4 çocuk annesi televizyon programcısı ve gazeteci Yaşar İçen, tepkisini ‘Diyarbekirim iki gözüm’ ismiyle yazdığı şiirini slayt eşliğinde okuyarak gösterdi.

Diyarbakır'da Yaşananlara Şiirli Tepki
İslam aleminin Mekke, Medine, Kudüs ve Şam’dan sonraki 5. Harem-i Şerif’i kabul edilen Diyarbakır Ulu Camii’nin de içinde bulunduğu şehrin son yaşanan terör olaylarından etkilenmesi ve adeta tarihinin yok olmasına tepki gösteren Yaşar İçen, Diyarbakır aşkını yazdığı şiiriyle seslendirdi. Diyarbakır’ın ilk hali, hendek kazılmış hali ve son halini slayt gösteri ile derleyen İçen, 3 bölümden oluşan şiirini slayt gösterinin üzerine okuyarak yaşananlara tepki gösterdi. Diyarbakır’da yaşananlara her kesimin kendi penceresinden tepki gösterdiğini ifade eden İçen, büyük bir aşkla bağlı olduğu bu tarihi kentin yıkılmasına dayanamayıp böyle bir şiiri kaleme aldığını kaydetti.

Tarihi Sur şehrinde kazılan hendekler ve sonrasında yaşanan olayların üzüntüsünü dile getirdiği ‘Diyarbekirim iki gözüm’ isimli şiirini seslendiren İçen, Diyarbakır’ın güzel günlerine olan özlemini bu şekilde dışa vurduğunu açıkladı.

Yaşanan olaylara ve ölümlere bir anne gözü ile bakılması gerektiğini ifade eden İçen, Diyarbakırlı olmadığını ancak Diyarbakır’da çok hatırası olan biri olarak tarihin hendekler kazılarak ardından yaşananlar ile yıkılmasını hazmedemediğini söyledi.

İçen, “Ben Diyarbakırlı değilim, fakat bu şehirde çok güzel anılarım var. Hem sokaklarında hem insanlarında anılarım var. Burada yaşadığım geçmişime üzüldüm. Eskiden burada halk ile iç içeydik yoğun bir şekilde. Şimdi ise büyük bir kopukluk yaşanıyor. Bu olaylardan dolayı halkın yaşadığı üzüntü gözlerinden okunuyor. Ben Diyarbakırlı olmamama rağmen bu kadar üzülüyorsam, bu halkın ne kadar çok üzüldüğünü tahmin bile edemeyiz. Geçmişe olan özlem ve yeniden güzel günler için pes etmeme duygusuyla bu şiiri kaleme aldım” dedi.

Şiir slaytı 3 bölümden oluşuyor

Diyarbakır’ın yaşadığı talihsizliği şiire döken Yaşar İçen, görüntülerle desteklediği slaytı 3 bölüm şeklinde hazırladı. İlk bölümü Diyarbakır’ın güzel günlerinden oluşan slaytta ikinci bölüm hendek kazılmasının ardından yaşanan terör olayları ve harabeye dönen kent, üçüncü bölümünde ise olayların ardından yok olmaya yüz tutan ve terk edilen şehri konu alan İçen, görüntülerin üzerine kaleme aldığı şiiri seslendirdi. Dinleyenlerin tüylerini diken diken eden slayt eşliğindeki şiir sosyal medyada yoğun bir ilgi ile paylaşılıyor.
Kaynak: İHA