Başkan Şahin, 'Ulaşım Master Planı'nı Anlattı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte hizmet veren halk otobüs ve minibüs yetkililerine 'Ulaşım Master Planı'nı anlattı.

Büyükşehir Meclis Salonu'nda gerçekleşen toplantıyı bir sunum eşliğinde anlatan Başkan Şahin, kentte yeni açılacak çevre yollarını 'acil eylem planına' aldıklarını söyledi.

Açılacak çevre yollarının yanında genişletilen yolları da anlatan Şahin, İnönü Caddesine kadar açılan jandarma yolunun devamını Şahinbey Belediyesinin Özdemirbey Caddesi'ne kadar açacaklarını belirtti.

Bu yolun Ordu Caddesi'ne bir alternatif olacağını ve şehrin ulaşımını rahatlatacağını ifade eden Şahin, Karataş'ta 6 kilometrelik 416 nolu Caddeyi yaptıklarını, bisiklet yolu da yaparak üniversiteli gençleri rahatlatacaklarını kaydetti.

Şahin, belediyeciliğin en önemli konularından birinin çevre ve şehircilik alanı olduğunu vurgulayarak şehre gelen 350 bin mülteciyle konut ihtiyacının arttığını ve buna göre yatırım yapılması gerektiğini anlattı.

Bu açıdan yeni bir konut alanı ihtiyacının doğduğunu ifade eden Şahin, Kuzey Şehir Projesiyle kente yeni bir soluk getirmek istediklerini belirtti.

Bunun yanı sıra Aydınlar ve Kızılhisar mahallelerinde konut yatırımlarının devam ettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Şahin, 'Ulaşım Master Planı'nın onaylandığını ve buna göre metro yapılması için onay çıktığını belirtti.

Şahin, havaalanı yolu üzerinde Yeşilvadi Parkı yanında, Beykent, Mezarlık Kavşağı'nda Yamaçtepe, Özdemirbey, Halep Bulvarı gibi bulvarlarda birer köprülü kavşak yapmak için proje aşamasında olduklarını dile getirerek 12 köprülü kavşağı programa aldıklarını söyledi.

Organize sanayi ile küçük sanayi sitesi arasında metro hattını yapmak istediklerini ifade eden Şahin, 'İstasyon Meydanı’ndan Akkten ve yeni yapılacak olan İbni Sina Hastanesine kadar da bir metro hattı yapmayı hedefliyoruz. Bunun Ankara boyutunu tamamlarsak şehrin bir ucunu diğer ucuna bağlamış olacağız. 2030–2040 yılları için çok önemli bir yatırım yapmış olacağız.' diye konuştu.

Büyükşehir Ulaşım ve Raylı Sistemler Daire Başkanı Hasan Kömürcü ise, kentin ana ulaşım planı çerçevesinde birçok meslek odası ve sivil toplum kuruluşlarıyla toplantılar yapıp fikir alış verişinde bulunduklarını söyledi.

Kömürcü, 2006 yılında Gaziantep’te yaklaşık 48 bin civarında olan araç sayısının 2016 yılı itibariyle 180 bine çıktığını ve bunun da ulaşımı etkilediğini bildirdi.

Gaziantep’te 120 kavşağın bulunduğunu, bunların 12'sinde sola dönüşlerin yasak olduğunu belirten Kömürcü, en çok 25 Aralık Hastanesi Kavşağı'nda eleştiri aldıklarını, ancak burada trafikte yüzde 55 iyileşmenin gözlendiğini vurguladı.

Kömürcü, aynı iyileşmenin Gazi Muhtarpaşa Bulvarı’nda da olduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıya, Minibüscüler Odası Başkanı Sofu Çolak ve otobüs yetkilileri ile durak temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA