Başkan Atabay Gündemi Değerlendirdi

Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Didim’de ağaçlandırma çalışması kapsamında ilçe girişinde bulunan 780 dönümlük alana ağaçlandırma noktasında çalışma yapacaklarını belirterek, Fevzipaşa Mahallesi’nin imar planlarının Aralık ayı sonunda tamamlanması beklediklerini söyledi.

Başkan Atabay Gündemi Değerlendirdi
Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay haftalık basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Başkan Atabay geçen hafta CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile belediye başkanları toplantısında bir araya geldiklerini ifade etti.

Başkan Atabay gelecek yıl İçeldere ve Mavişehir mahallesinde 70 bin m2 yol çalışması yapacaklarını ifade ederken Akyeniköy mahallesinde zeytinlik yollarının kalan yerlerin yapılacağını ifade etti.

1020 parselle ile ilgili görüşmeler yaptıklarını belirten Atabay, 1099 ve 1101 parselle ilgili de görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

Fevzi paşa mahallesinin imar planlarında sona gelindiğini belirten Atabay, Aralık ayı sonunda kadar planların tamamlanmasını beklediklerini belirterek “10 yıllık sorunu inşallah çözeceğiz” dedi.

Didim’in Akbük girişinde bulunan yolun sağı ve solundaki 780 dönümlük alanın ağaçlandırılması için çalışmalar başlattıklarını belirten Başkan Atabay ağaçlandırma çalışmalarına hız vereceklerini dile getirdi. 1. Derece sit alanlarında taşınmazı bulunanları yerlerini devletin vereceği başka bir yerlere takas edilmesi konusundaki soruya da yanıt veren Başkan Atabay “Devlet bu yerleri takasa edelim diyor fakat zorlama yok. Vatandaş isterse takasa edilebilecek. Didim’de Hisar mahallesinde koruma kararı olan 35 tescilli bina var. Bizim ileri de yapacağımız şeylere de bu çalışma destek oluyor. Zaten ilk etapta koruma yapılmalı, ardından da bu yerlerle ilgili işlem yapılmalı. Bu iş zorla olmuyor rızaya bağlı” dedi.

Didim Belediyesi Serasının büyütme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Atabay, şehrin giriş noktasında Aydın Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalıştığını ifade edere; “Seneye buradan giriş çıkışlar çok güzel olacak” dedi.

Kaynak: İHA