Balıkesir Valisi Yazıcı, Ayvalık'ta

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ayvalık ilçesinde okul yaptıran ve mevcut okullara anaokulu veya ek bina yaptırmak isteyen hayırseverleri ziyaret etti.

Vali Yazıcı, ziyaretinin ilk etabında, 5 derslikli anaokulu yaptırmak için hazırlıklar yapan müteahhit Fahri Kiraz'ın evini ziyaret etti.

Ayvalık'a dört katlı Güzel Sanatlar Lisesi kazandıran Cihan Şişman ile 100 yataklı bir kız yurdu yaptırmak için hazırlıklarını sürdüren Mesut Yavuz'u da iş yerlerinde ziyaret eden Yazıcı, hayırseverlerle sohbet ederek şükranlarını sundu.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, eğitime yapılan katkıların yüz yıllar boyunca devam edeceğini belirtti.

Yazıcı, 'Hayırseverlerimizin yaptırdığı okullarda yetişecek yüzlerce, binlerce genç, bu ülkeye kendi alanlarında hizmet edecekler. Ekonomik durumu müsait olan herkese Cihan Şişman'ı örnek göstermek istiyorum. Çünkü bu güzelliği yaparak ve teslim ederek herkese örnek olmuş bir kişidir. Eğitime ve insana yapılan yatırım en büyük yatırımdır. Karşılığı parayla da ölçülemez.' diye konuştu.

Eğitimin insana kazandıracaklarının sınırının olmadığını dile getiren Yazıcı, 'Hayırseverlerin sayısının çoğalması devletimizi, milletimizi mutlu edecektir. Hayırseverlerimize teşekkür ediyorum.' dedi.

Küçük çocuklarla sohbet eden Vali Yazıcı, onlara çeşitli hediyeler verdi.

Yazıcı'ya, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen eşlik etti.

Kaynak: AA