Balıkesir'de BENGİ Projesi Eğitim Çalıştayı

Balıkesir Eğitimde Nitelik Geliştirme ve İnceleme (BENGİ) Projesi Eğitim Çalıştayı, Ayvalık ilçesinde yapıldı.

Çalıştaya katılan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, burada yaptığı konuşmada, birlikte alınacak kararların sahadaki uygulamalardan çok daha faydalı olacağını söyledi.

BENGİ Projesiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın politikalarına uygun olarak vizyon veya hedefler silsilesi oluşturulacağını belirten Vali Yazıcı, eğitimde başarı elde etmek için tüm yöneticilerin sahada olması gerektiğini vurguladı.

Yazıcı, il genelinde akademik anlamda oldukça önemli başarıların olduğunu vurgulayarak, 'Meslek liselerinden de vazgeçemeyiz. Yarın araban veya elektronik cihazın bozulduğunda ihtiyaç duyacağın meslek dallarının insanlarına ihtiyacın olacak. Akademik başarıyla birlikte mesleki açıdan da yükseliş ivmesine ihtiyacımız var. Eğitim alanında kendi yapacağımız hedefleri hayata geçirmemiz gerekiyor. Balıkesir'de eğitimde bir farkındalık oluşturmamız lazım. Bir öğretmen her şeyi değiştirebilir.' diye konuştu.

Türkiye'de vatandaşların okumayı sevmediğini ve yılda 17 kişinin bir kitap okuduğunu hatırlatan Vali Yazıcı, il genelinde öğrenciler başta olmak üzere halka kitap okuma alışkanlığının kazandırılması için eğitimcilerin tüm imkanlarını kullanmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Balıkesir Milli Eğitim Müdürü Şahan Çoker ise, BENGİ Projesi'nin, eğitim ve öğretimin niteliğini ve kalitesini artıran bir proje olduğunu söyledi.

Bu projenin Türkiye'yi 2023 ve 2071 hedeflerine taşıyacak nesilleri yetiştirme vizyonu olduğunu vurgulayan Çoker, çalıştayın 8 çalışma grubundan ve toplam 170 kişinin katılımıyla oluştuğunu anlattı.

Çalıştaya, kaymakamlar, Balıkesir Üniversitesi öğretim üyeleri, ilçe milli eğitim müdürleri, şube ve okul müdürleriyle alanında uzman öğretmenler katıldı.

Kaynak: AA