AZERTAC Dünya Haber Ajansları Kongresinin Başkanlığını Devralacak

AZERTAC Genel Müdürü Aslanov: '20162019 yıllarında Dünya Haber Ajansları Kongresine başkanlığımız döneminde de iki dost ve kardeş ajans olan AA ve AZERTAC'ın ortak faaliyet göstererek daha büyük başarılar elde edeceğine eminim'.

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı (AZERTAC), Dünya Haber Ajansları Kongresi ve Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliğinin (OANA) başkanlığını devralacak.

Azerbaycan, Dünya Haber Ajansları 5. Kongresi, OANA 16. Genel Kurul Toplantısı ve ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Devlet Haber Ajansları Başkanlar Konseyi 22. toplantısına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Haydar Aliyev Fonu ve AZERTAC'ın ev sahipliğinde düzenlenecek etkinliklere farklı ülkelerden 100'den fazla haber ajansının 200'den fazla başkan ve temsilcisi, medya uzmanları, BM ve UNESCO yetkilileri katılacak.

Dünya Haber Ajansları 5. Kongresi ve OANA 16. Genel Kurul Toplantısı'nın resmi açılışları 16 Kasım'da Haydar Aliyev Merkezinde yapılacak.

Kongrede, 'Haber üretiminin geleceği, 'Haber ajansları - yeni teknolojilerin ve sosyal medyanın olanakları', 'Haber ajanslarının inovasyonu', 'Multimedyanın geleceği için gazeteci eğitimi', 'Gazetecilik misyonunun korunması' üzerine paneller düzenlenecek.

Oturumlarda OANA, Avrupa Haber Ajansları Birliği Konferansı (EANA) ve Arap Haber Ajansları Federasyonu (FANA) başkanları, Associated Press, Reuters, Xinhua, Anadolu Ajansı , TASS, France Press, Press Association, EFE, Yonhap, Kyodo, TT, SPA, BTA, AAP, İRNA, DPA, Notimex, ATPE ve başka haber ajanslarının üst düzey yöneticileri konuşma yapacak.

Kongrede AZERTAC ile İspanya'nın EFE, Paraguay'ın İP ve Bahreyn'in BNA ajansları arasında işbirliği anlaşmaları imzalanacak.

Kongrede başkanlığı devralacak AZERTAC, 2016-2019 yıllarında Dünya Haber Ajansları Kongresinin başkanlığını yürütecek.

OANA 16. Genel Kurul Toplantısı ise çalışmalarına 18 Kasım'da başlayacak. Kırk haber ajansından 80'den fazla üst düzey yöneticinin hazır bulunacağı toplantıda da başkanlık Azerbaycan'a geçecek ve AZERTAC, üç yıl OANA'ya da başkanlık yapacak. Kurumun internet sitesinin yönetimi ve diğer kurumsal konular da AZERTAC'a devredilecek.

Aynı tarihte yapılacak BDT Devlet Haber Ajansları Başkanlar Konseyi 22. toplantısında ise 2016'daki faaliyetler, ortak projeler ve bilgi paylaşımının geliştirilmesi konuları ele alınacak.

- 'Hedef, Dünya Haber Ajansları Kongresi ve OANA'yı daha güçlü hale getirmek'

AZERTAC Genel Müdürü Aslan Aslanov, başkanlıkları döneminde Dünya Haber Ajansları Kongresini daha güçlü kurum haline getirmek için çalışacaklarını bildirdi.

Aslanov, AA muhabirine yaptığı açıklamada kurumsallaşmayla ilgili bazı adımların atıldığını, Kongre'nin yönetim birimi olan Dünya Haber Ajansları Konseyinin daha önce Bakü'de gerçekleştirdiği toplantıda kurumun başkan ve başkan yardımcılığı görevlerinin tesis edildiğini kaydetti. Aslanov, kurumun faaliyetinin daha da geliştirilmesi için benzer reformları devam ettireceklerini aktardı.

AA ile yaptıkları işbirliğinden de bahseden Aslanov, '2016-2019 yıllarında Dünya Haber Ajansları Kongresine başkanlığımız döneminde de iki dost ve kardeş ajans olan AA ve AZERTAC'ın ortak faaliyet göstererek daha büyük başarılar elde edeceğine eminim.' dedi.

Aslanov, OANA başkanlıkları dönemindeki faaliyetleriyle ilgili, 'OANA'yı geliştirmek, AZERTAC'ın önceliği olacak. Kurumun internet sitesi aracılığıyla haber paylaşımının daha aktif hale getirilmesi, teknolojik yeniliklerin uygulanması ve benzer konular bu kabilden olacak. Tüm üyelerle birlikte OANA'yı yeni aşamaya ulaştırmaya çalışacağız' değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA