'Araçların Kışlık Bakımı Hayat Kurtarır'

Araçların kışlık bakımlarının hayat kurtardığı belirtildi.

Araç servis danışmanı Erkan Özçil, gazetecilere yaptığı açıklamada, bakım yaptırmaktan kaçan sürücülerin ağır faturalarla karşılaşabileceğini söyledi.

Sürücülerin kışa girmeden önce araçlarının bakımlarının yaptırması gerektiğini belirten Özçil, 'Araçlardaki kışlık bakım, sürücülere her yönden avantaj sağlıyor. Kışlık bakımı yapılmayan araçlarda ise performans düşüyor, yakıt tüketimi artıyor. Yaklaşık 400 liraya yaptırılacak kışlık bakım sürücüleri 4-5 bin liralık ağır faturalardan kurtarabiliyor.' diye konuştu.

Araçlarda kış bakımının mutlaka yapılması gerektiğini belirten Özçil şunları kaydetti:

'Her aracın kış bakımı yaptırması aracın genel durumu için çok büyük önem taşır. Eğer bir araç kış bakımını yaptırmadan kış mevsimine girerse aracın sizi yarı yolda bırakma ihtimali çok yüksek. Kış bakımlarında antifriz, akü, yağ ve filtrelerin kontrolü, fren balata kontrolü ve en önemlisi olan lastik kontrollerini yapıyoruz. Kış bakımı olduğu gibi bir de yaz bakımı var. Yaz için yapılan işlemler farklıdır, kış için kullanılan işlemler farklıdır. Biz sürücülere her iki mevsime girerken mutlaka araç bakımlarını yaptırmalarını öneriyoruz.'

Kaynak: AA