Annesinin Üst Geçitten Sarkıttığı Çocuk Koruma Altında

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya'nın verdiği talimatla yapılan incelemelerde, Elazığ'da annesi tarafından üst geçitten sarkıtılan 1 yaşındaki çocuk ile 2,5 yaşındaki kardeşi devlet koruması altına alındı Bakanlık sosyal çalışmacıları ve psikologlarının yaptığı incelemelerde, anne H.A.'nın da Bakanlığa bağlı kadın konukevine yerleştirilmesine karar verildi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca, Elazığ'da H.A. isimli kadının 1 yaşındaki çocuğunu üst geçitten sarkıtmasına yönelik kamuoyuna yansıyan görüntüler sonrasında yapılan incelemede, küçük çocuk ile 2,5 yaşındaki kardeşinin devlet koruması altına alınmasına, annenin de kadın konukevine yerleştirilmesine karar verildi.

AA muhabirinin Bakanlık kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, dün Elazığ'da H.A. isimli kadının 1 yaşındaki çocuğunu üst geçitten sarkıtmasına yönelik kamuoyuna yansıyan görüntüler sonrasında, Bakanlık bürokratlarına derhal inceleme başlatılması talimatını verdi.

Bakan Kaya'nın talimatı sonrasında harekete geçen sosyal çalışmacılar, çocuk, anne ve ailenin yaşadığı evde incelemeler gerçekleştirdi.

Elazığ İl Müdürlüğünden yetkililerin yaptığı incelemeler sonucunda üst geçitten sarkıtılan 1 yaşındaki M.A. ile 2,5 yaşındaki kardeşi, Bakanlığa bağlı kuruluşta koruma ve bakım altına alındı.

- Anne, kadın konukevine yerleştirildi

Yapılan incemeler sonucunda anne H.A. da Bakanlığın kadın konuk evine yerleştirildi. Bakanlık psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarınca çocuk ile anneye psiko sosyal destek verilmeye başlandı.

Yaşanan olay sonrasında adli merciler de konuyla ilgili inceleme başlatırken, Bakanlığın hukuki sürece müdahil olacağı öğrenildi.
Kaynak: AA