AKDOSD Şehzadelerin Yolunda

Amasya’da faaliyet gösteren Arama Kurtarma Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği (AKDOSD) Amasya’da yetişmiş 12 Osmanlı şehzadesinin ismini verdikleri 12 etaptan oluşan 150 kilometrelik ‘Şehzadeler Yolu’ adlı yürüyüş parkuru planladı.

AKDOSD Şehzadelerin Yolunda
Yıldırım Beyazit, Çelebi Mehmet, II. Murad, Sultan II. Beyazit, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmed, III. Murad, Şehzade Ahmet Çelebi ve Şehzade Mustafa’nın adını verdikleri çeşitli güzergahları kapsayan 9 etabını yürüdükleri 150 kilometrelik yolun Şehzade Ahmet, Şehzade Murad ve Şehzade Alaeddin’in isimlerini alan diğer etapları da tamamlayacaklarını belirten Dernek başkanı Zeki Sağır, bu yolu doğaseverlerin kullanımına sunup Amasya turizmine kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.



Üyelerin katılımıyla Pirler Parkı’nda düzenledikleri toplantıda derneğin 15 yıldır faaliyette olduğuna değinen Sağır, “Kuruluşunda arama kurtarma faaliyetleri yürüten AKDOSD son yıllarda özellikle doğa yürüyüşleri, dağcılık, su sporları, kayak, kampçılık gibi doğa sporları konusunda halkımızı bilinçlendirmeye yönelik birçok çalışmalar yaparak ilimizin sosyal ve kültürel yaşantısına katkıda bulunmaktadır” dedi.

Amasya’da ve çevre illerde kar amacı gütmeden düzenlenilen organizasyonlarla tarihi mekanların, doğal güzelliklerin tanıtımına katkıda bulunmanın yanı sıra günümüz teknoloji çağında insanların hızla monotonlaşan hayatlarını bir günlüğüne de olsa doğada doğal ve tarihi güzellikler eşliğinde yoğun çalışma temposunun vermiş olduğu stresten uzaklaştırarak sağlıklı, zinde ve dinamik bir toplumun oluşmasına katkıda bulunmak istediklerine değinen Sağır, etkinliklerine her kesimden ve yaştan kişilerin katılmalarından mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: İHA