Adana'da Havacılık Sporlarını Geliştirme Hamlesi

Adana Büyükşehir Belediyesi ile THK arasında imzalanan işbirliği protokolüyle kentte balon uçuşlarının da yapılması hedefleniyor.

Adana'da havacılık sporlarını geliştirmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi ile Türk Hava Kurumu (THK) arasında iş birliği protokolü imzaladı.

THK Gökçen Havacılık Genel Müdürü Erdoğan Aslantaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün makam odasındaki imza töreninde yaptığı açıklamada, Adana'nın iklimi ve coğrafi konumu dolayısıyla sportif havacılığa çok elverişli olduğunu söyledi.

Çok başarılı sonuçlar doğuracak çalışmalar yürütmekten mutlu olacaklarını belirten Aslantaş, 'Balon uçuşları başta olmak üzere paraşütle atlayış, yamaç paraşütü, microlight, gyrocopter, ultralight planör uçuş eğitimlerini Adana'da sürdürmeyi amaçlıyoruz.' ifadesini kullandı.

Sözlü de Kapadokya yöresinde balonla uçuş turizminin geliştiğini, Adana'da da bunu popüler hale getirerek turist çekebileceklerini dile getirerek şunları kaydetti:

'Adana'ya balon uçuşlarının güvenle gerçekleştirilmesi için Türk Hava Kurumu ile uyum içinde çalışmalar ortaya koyacağız. Düşüncem o ki Adana'da yapılan balon uçuşları Kapadokya'yı geçecektir. Adana Büyükşehir Belediyesi olarak kentin her yönüyle cazibe merkezi haline gelmesi için taşın altına elimizi koymaya hazırız. Adana, genç nüfusun bir hayli fazla olduğu kent. Gençlerimiz de balon uçuşları için kilometrelerce öteye, Kapadokya'ya gitmeyip kentlerindeki böylesi bir imkanı değerlendireceklerdir.'

Daha sonra Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü ile Aslantaş protokol imzaladı.

Kaynak: AA