81 İlden Gelen 120 Genç Ahlat'ı Gezdi

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından düzenlenen organizasyonla 81 ilden gelen 120 genç Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan tarihi mekanları gezdi.

81 İlden Gelen 120 Genç Ahlat'ı Gezdi
GENÇKONFED tarafından Tatvan ilçesinde düzenlenen "Yeniden Büyük Türkiye ve Başkanlık Sistemi Gençlik Çalıştayı" kapsamında Ahlat ilçesini de ziyaret eden gençler, Anadolu’nun Orhun Abideleri olarakta nitelendirilen Ahlat Selçuklu mezarlığı ve Dünyada ki iki örnekten birisi olan Emir Bayındır Kümbetini gezdiler.

İlçeye gelen gençlere Ahlat İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu ve Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban eşlik ettiler. İlçenin genel tarihi ve Ahlat Selçuklu Mezarlığı hakkında bilgi aktaran Kaymakam Tekbıyıkoğlu ve Başkan Çoban’ı gençler ise büyük bir dikkatle dinledi.

Abidevi mezar taşları karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen gençler ise bol bol fotoğraf çektiler.

İlçeye yapılan ziyaret hakkında bir açıklama yapan Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Öğretim Kurulu Üyesi Ersin Uçan ise, Ahlat Selçuklu Mezarlığında oldukça güzel manevi duygular hissettiklerini belirterek, "Bitlis’in güzelliklerini Türkiye’ye tanıtmak için yaptığımız "Yeniden Büyük Türkiye Gençlik Çalıştayı"nı Tatvan ilçesinde organize ettik. Buraya katılan arkadaşlarımıza bölgeyi tanıtmak adına Ahlat’ı, Tatvan ve diğer güzelliklerimizi gezdiriyoruz. Şuan Ahlat’tayız. Ahlat Selçuklu Mezarlığını ziyaret ediyoruz. Programımıza yaklaşık 120 genç arkadaşımız katıldı.

77 şehrimizden gelen arkadaşlar var. Ayrıca STK temsilcileri, genç arkadaşlarımız, üniversite öğrencileri de aramızda bulunuyor. Bunlarla birlikte bizler bu çalıştayda ülkemizin problemleriyle birlikte şuan içinde bulunduğumuz sorunlar ve gençlerin sorunlarını masaya yatırıyoruz. Bununla birlikte bir çıktı elde etmeye çalışıyoruz. Bu çıktıyla birlikte de gerekli tüm mercilere gençlerin bakış açısını yansıtmaya çalışacağız. Ben ve burada bulunan bir çok arkadaşımız daha önce gerek Ahlat’a gerekse bölgeye gelmemiştik. Kendim içinde söylemek gerekirse yaklaşık 6 aydır buradayım ama daha önce gelmemiştim. Buraya gelmeden önce bölgeye karşı temkinliydim. Ayrıca Ahlat’ın bu kadar güzel ve medeniyetin beşiği bir kent olduğunu bilmiyordum. İslam aleminin en büyük mezarlığındayız. Bunu tüm dünyaya duyurmamız lazım. Aslında Ahlat’taki bu güzellikleri hepimizin bilmesi gerekiyor. Buraya gelen 120 arkadaşımızdan en az 70-80’i ilk defa Ahlat’a geldiler. Şuan arkadaşların heyecanları gözlerinden okunuyor. Buraya geldiğimde gerçekten oldukça manevi duygular hissettim" dedi.

Kaynak: İHA