Vodafone 38. İstanbul Maratonu'na Doğru

Bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına koşulacak maratonun basın toplantısı yapıldı İBB Başkan Vekili Gümüşdağ:'Bu yılki maratonu isminden dolayı çok daha fazla önemsiyoruz. ' İBB Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar:'Maratonda vereceğimiz mesaj boynumuzun borcu' Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk:'Bu yılki maratonun hem bizler hem de tüm Türkiye için çok özel bir anlamı var '

İstanbul’da 13 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun basın toplantısı yapıldı.

Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu’nda düzenlenen Maraton ve Spor Fuarı’nda gerçekleşen basın toplantısına konuşmacı olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İBB Spor AŞ Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar katıldı. Basın toplantısını AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakcı Kan, Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Başkanı Emine Sare Aydın ile spor ve sanat dünyasından çok sayıda isim takip etti.

İBB Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, bu yıl maratonun 15 Temmuz şehitleri için koşulacağını ve bu yüzden kendileri için çok anlamlı bir yarış olacağını vurgulayarak, '15 Temmuz gecesi her şey maratonun startının yapılacağı yerde başladı. Köprümüzün adı da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değişti. Dolayısıyla sponsorumuz Vodafone ve Spor AŞ'yle yaptığımız istişareler sonucu '15 Temmuz Şehitleri İçin Koşuyoruz' sloganıyla maratona başlayacağız. Bu çok anlamlı. Tüm şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyorum. Sporun birleştirici gücünün farkındayız. Bu yılki maratonu isminden dolayı çok daha fazla önemsiyoruz. Dünyanın en önemli maratonu olma hedefindeyiz. Çok kısa sürede, 2020 yılında dünyanın majör maratonlarından biri olacağız.' ifadelerini kullandı.

İBB Spor AŞ Genel Müdürü Özbayraktar ise maratonun sportif faaliyetlerinin yanı sıra sosyal sorumluluk da içerdiğini ve bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına koşacaklarını dile getirerek, 'Maratonda vereceğimiz mesaj boynumuzun borcu. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde başlayacak maratonun da doğru mesaj vermesi gerekir. Belediye başkanımız Kadir Topbaş'ın talimatıyla bu yönde çalıştık. Köprünün milli irade olduğu zaman, milletimiz istediği zaman, sadece sportif organizasyon için kapanacağını birlikte göstereceğiz.' şeklinde konuştu.

Maraton hakkında da bilgi veren Özbayraktar, elit kategorisinde çok iddialı atletlerin katılacağını yarışın, çok çekişmeli olacağını kaydetti.

- Buruk: 'Bu yıl maratonun Türkiye için özel bir önemi var'

Vodafone İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, bu yılki maratonun Türkiye için çok ayrı bir öneme sahip olduğunu belirtti.

İstanbul Maratonu'na 5 yıldır sponsor olduklarını hatırlatan Buruk, 'Bu yıl ki maratonun hem bizler hem de tüm Türkiye için çok özel bir anlamı var. Maraton, 15 Temmuz’da yaşadığımız darbe girişiminde onlarca vatandaşımızı şehit verdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde düzenlenecek. Bu nedenle, maratonumuzun temasını 'Türkiye Aşkına Şehitler Anısına' olarak belirledik.' dedi.

Maratona sponsor oldukları günden bu yana katılımın yaklaşık 4 kat arttığını vurgulayan Buruk, 'Vodafone İstanbul Maratonu için en az sponsorluk yatırımımız kadar iletişim yatırımı yapıyoruz. Maratonu teknolojimizle de zenginleştiriyor, çipli koşucuların akıllı telefonlardan takip edilmesini mümkün kılan 'VMaraton' uygulamalarımızla hizmet veriyoruz. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da maraton parkurunda özel aktivite alanları oluşturarak 'Vodafone Red' kullanıcılarına yönelik etkinlikler düzenleyeceğiz ve marka indirimleri sunacağız. Tüm İstanbulluları pazar sabahı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde buluşup, şehitler anısına kıtaları geçmeye davet ediyoruz.' diyerek sözlerini tamamladı.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Çintimar ise maratonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Basın toplantısından sonra konuşmacılar ve davetliler, Maraton ve Spor Fuarı'ndaki stantları gezdi.
Kaynak: AA